Κόσμος

Κυρώσεις στην ρωσική βιομηχανία πυραύλων ζητά από τη Δύση η Ουκρανία

Να τεθεί εδώ και τώρα ένα τέλος στην παραγωγική ικανότητα της ρωσικής βιομηχανίας παραγωγής πυραύλων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λέγοντας στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, πως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος των επόμενων ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, κάλεσε σήμερα τους Δυτικούς να επιβάλουν κυρώσεις στη ρωσική βιομηχανία παραγωγής πυραύλων, μετά τα μαζικά πλήγματα που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία.

Μετά τις ταπεινωτικές – όπως τις χαρακτηρίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – στρατιωτικές ήττες που υπέστη επί του εδάφους, η Ρωσία ξεκίνησε τον Οκτώβριο να θέτει στο στόχαστρο ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, προκαλώντας σοβαρές διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν εκατομμύρια Ουκρανούς κάθε μέρα.

“Ο Ζοζέπ Μπορέλ και εγώ συμφωνούμε: ένας συνολικός πόλεμος (της Ρωσίας) εναντίον της Ουκρανίας σημαίνει συνολική υποστήριξη στην Ουκρανία”, έγραψε στο Twitter ο Κουλέμπα έπειτα από συνάντηση με τον Ευρωπαίο ομόλογό του στη σύνοδο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στο Λοτζ, στην Πολωνία.

“Ευχαρίστησα την ΕΕ για τη συνεχιζόμενη βοήθειά της στον τομέα της άμυνας και υπογράμμισα πως οι επόμενες κυρώσεις της ΕΕ πρέπει να περιλαμβάνουν (…) τη ρωσική βιομηχανία παραγωγής πυραύλων — πρέπει να τεθεί ένα τέλος” στην παραγωγή αυτήν, είπε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει προς το παρόν τις εξαγωγές προς τη Ρωσία “προϊόντων διπλής χρήσης και τεχνολογικών προϊόντων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ικανότητες άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας”.

Απαγορεύει επίσης “το εμπόριο όπλων και πυροβόλων όπλων για πολιτική χρήση” και “το εμπόριο πυρομαχικών, στρατιωτικών οχημάτων και παραστρατιωτικού εξοπλισμού”.

Στις 24 Νοεμβρίου, τα τελευταία ρωσικά μαζικά πλήγματα με τη βοήθεια πυραύλων βύθισαν στο σκοτάδι και το κρύο ολόκληρες περιοχές, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές φοβούνται ότι νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί – σήμερα Πέμπτη 1/12/2022 ήχησαν και πάλι οι σειρήνες για ενδεχόμενο νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων από τη Ρωσία – θα επιδεινώσουν σημαντικά την ενεργειακή κατάσταση, προκαλώντας μια νέα προσφυγική κρίση στην καρδιά του χειμώνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμά ο ΠΟΥ το κόστος ανοικοδόμησης του συστήματος υγείας – Εκκενώθηκαν άρρωστα παιδιά
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για μια «καταστροφική» κατάσταση στη Γάζα, όπου μόνο 14 από τα 36 νοσοκομεία λειτουργούν μερικώς
Ένα ασθενοφόρο στη Γάζα
«Μπίμπι, δεν μπορείς να πολεμήσεις όλο τον κόσμο»: Πώς ο Τραμπ επέβαλε στον Νετανιάχου την εκεχειρία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανάγκασε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τη Χαμάς να αποδεχθούν μια συνολική εκεχειρία, βάζοντας τέλος στον μακρύτερο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Νέα αίθουσα δεξιώσεων σε στυλ Λουδοβίκου ΙΔ’ – Αδιαφορεί για τις αντιδράσεις και κατεδαφίζει την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τη κατεδάφιση της ανατολικής πτέρυγας, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών για την ιστορική διατήρηση, και σχεδιάζει πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη αίθουσα χορού από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Αθωώθηκε μετά από 53 χρόνια ο πρώην αλεξιπτωτιστής που κατηγορούταν για δύο δολοφονίες στη Bloody Sunday της Βόρειας Ιρλανδίας
Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 1972, περίπου 15.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε πορεία για τα πολιτικά δικαιώματα η οποία κατέληξε να έχει ως απολογισμό 13 νεκρούς
Ματωμένη Κυριακή
Ιράν: «Μια νέα επίθεση θα ήταν μια νέα αποτυχία» προειδοποιεί η Τεχεράνη – Ο ΔΟΑΕ δεν αποκλείει νέα πλήγματα
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε έντονα μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος μίλησε για πιθανή προσφυγή στη βία σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί