Κόσμος

Η ΕΕ συγκεντρώνει λάπτοπ, κινητά και τάμπλετ για να τα στείλει στην Ουκρανία

Η ΕΕ διοργανώνει τη νέα πρωτοβουλία «Φορητοί υπολογιστές για την Ουκρανία», από κοινού με το ουκρανικό υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την DIGITALEUROPE, ώστε να συλλέξει και να στείλει laptops, smartphones και tablets στα σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες της χώρας για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Οι Αρχές της Ουκρανίας αναφέρουν ότι η έλλειψη laptops και άλλων ψηφιακών εργαλείων αποτελεί μία από τις πλέον πιεστικές ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα στα σχολεία της, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες της.

Ειδικότερα, περίπου 70.000 εκπαιδευτικοί χρειάζονται φορητούς υπολογιστές για να συνεχίσουν τη διδασκαλία ενώ 5.000 σχολεία στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο χρειάζονται ψηφιακές συσκευές προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία για 200.000 μαθητές και μαθήτριες.

Πολύ περισσότερες συσκευές χρειάζονται σε άλλους τομείς, ιδίως για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τη δημόσια διοίκηση. Γι’ αυτό η ΕΕ προχωρά στην πρωτοβουλία αυτή, καλώντας εταιρείες να κάνουν μεγαλύτερες δωρεές απευθείας μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Σχετικά με τις μικρότερες δωρεές, οι οργανώσεις, οι εταιρείες και οι πολίτες που βρίσκονται στο Βέλγιο μπορούν να δωρίζουν συσκευές μέσω της DIGITALEUROPE.

Οι δωρεές μπορούν να περιλαμβάνουν νέους ή μεταχειρισμένους και εφεδρικούς φορητούς υπολογιστές, έξυπνα τηλέφωνα ή ταμπλέτες που ναι μεν λειτουργούν αλλά βρίσκονται σε σπίτια ή σε γραφεία χωρίς να χρησιμοποιούνται. Οι διοργανωτές επιδιώκουν να επεκτείνουν την πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθούν και άλλα σημεία συλλογής σε όλη την Ευρώπη.

Η Επιτροπή συνεργάζεται με εταίρους του κλάδου για να λάβει δωρεές στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας, καθώς και για τη συλλογή και την παράδοση άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του κόμβου EUTech4Ukraine. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή θα διευκολύνει τη συλλογή εξοπλισμού στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, οι συσκευές θα συλλέγονται και θα αποστέλλονται στην Ουκρανία, εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τεχνολογικό εξοπλισμό. Μέσω του μηχανισμού μπορούν να αποσταλούν και δωρεές από ιδιωτικές εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραηλινή αποστολή στο Κάιρο για την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου στη Γάζα
Το Ισραήλ επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση του Ραν Γκβίλι, του τελευταίου ομήρου που παραμένει στη Γάζα, με στρατό και υπηρεσίες πληροφοριών να κινητοποιούνται για την επιστροφή της σορού του
Μέλη της Χαμάς παραδίδουν το πτώμα ισραηλινού ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό
Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους Βρετανούς να κλείσουν το κεφάλαιο του Brexit – «Don’t look back in anger», είπε, παραπέμποντας στους Oasis
Σε επίσημη επίσκεψη, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτρέπει το Λονδίνο να ανοικοδομήσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον εμβληματικό στίχο «Don’t look back in anger» ενώπιον των βουλευτών
Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ