Κόσμος

Τουρκία: Ο εριστικός Τσαβούσογλου και η αποστομωτική απάντηση της Βελγίδας ΥΠΕΞ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Βελγίδα ομόλογό του, Χάτζα Λαμπίμπ, μιλώντας της με έντονο ύφος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, σε κοινή συνέντευξη των δύο διπλωματών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε επιτακτικά τη λήψη μέτρων από τις Βρυξέλλες, ώστε να περιοριστεί η «τρομοκρατική οργάνωση του PKK» στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Η Χάτζα Λαμπίμπ, ωστόσο, δεν άφησε αναπάντηση την προκλητική στάση του Τούρκου ΥΠΕΞ, λέγοντας σε αυστηρό τόνο, ότι οι διαδηλώσεις των Κούρδων έγιναν στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και της διαδήλωσης, ζητώντας μάλιστα από τον Τσαβούσογλου, να το δηλώσει, αν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο διπλωματών.

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν.

Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Η απάντηση της Βελγίδας ΥΠΕΞ ήταν άμεση: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληοροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ