Κόσμος

«Το ενυδρείο στο ξενοδοχείο του Βερολίνου ήταν μια ωρολογιακή βόμβα» εξηγεί εμπειρογνώμονας

Το ενυδρείο που εξερράγη στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Βερολίνου στις 16 Δεκεμβρίου ήταν μια «ωρολογιακή βόμβα», σύμφωνα με έναν Γερμανό εμπειρογνώμονα, ο οποίος εξήγησε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από την έλλειψη συντήρησης.

Το ατύχημα θα μπορούσε να προβλεφθεί, δήλωσε ο Χέρμαν Σούραν, πρώην ιδιοκτήτης της Schuran Seawater Equipment, και εξήγησε ότι ένα ενυδρείο τόσο μεγάλο όσο αυτό έχει ορισμένη «διάρκεια ζωής». Όπως μεταδίδει η DailyMail, ότι ορισμένα από αυτά διατηρούνται γύρω στα 25 χρόνια αλλά το συγκεκριμένο στο Βερολίνο έσπασε μετά από μόλις 19.

Όπως είναι λογικό, το ενυδρείο δημιούργησε μια τεράστια πλημμύρα στο λόμπι του ξενοδοχείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, ενώ σκοτώθηκαν 1.500 από τα ψάρια που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Δεν τραυματίστηκε σοβαρά κανείς επισκέπτης.

Αν και του ζητήθηκε προσφορά για την κατασκευή του ενυδρείου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν ήθελε τελικά να προχωρήσει στην κατασκευή του γιατί δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα λειτουργούσε χωρίς απρόβλεπτα περιστατικά.

Αλλά, εξήγησε ότι η αποκλειστική ευθύνη είναι σε αυτούς που το κατασκεύασαν, επειδή θα έπρεπε να γίνεται επιθεώρηση το πολύ κάθε 2 χρόνια. «Διαφορετικά, υπάρχει αμέλεια», είπε ο Χέρμαν Σούραν. Όσον αφορά το ενισχυμένο γυαλί της κατασκευής, σημείωσε ότι αν αυτό δεν προετοιμαζόταν με σωστό τρόπο, τότε θα μπορούσε να έχει πολλές ρωγμές.

«Αυτό το AquaDom θα έπρεπε να είχε θερμανθεί στους 80 βαθμούς με ειδικό φούρνο μετά την κατασκευή και στη συνέχεια ξανά μετά την ανακαίνιση. Αυτό είναι πολύ δαπανηρό, αλλά είναι δυνατό», δήλωσε ο ίδιος στο Euroweekly, τονίζοντας ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η διαδικασία, τότε σίγουρα το γυαλί θα έχει ρωγμές.

Από τα ψάρια που έπεσαν έξω από το νερό, σώθηκαν περίπου 400 με 500 μικρά από αυτά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε γειτονικό ενυδρείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια