Κόσμος

«La Repubblica» για «Qatar Gate»: Έτοιμο το αίτημα για άρση ασυλίας δύο Ευρωβουλευτών

«Η έρευνα για το Qatar Gate μπαίνει στην δεύτερη φάση της» και «είναι έτοιμο αίτημα για άρση ασυλίας μερικών ευρωβουλευτών», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica». 

Κατά την εφημερίδα, η δεύτερη αυτή φάση μπορεί να ξεκινήσει από αύριο, κιόλας, με νέες έρευνες και άμεση αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο. Η «La Repubblica» προσθέτει ότι οι Βέλγοι εισαγγελείς, τις ώρες αυτές, πληροφόρησαν το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου ότι θα στείλουν πολύ σύντομα, πιθανόν, αίτημα άρσης ασυλίας ευρωβουλευτών.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι πρόκειται, όπως φαίνεται, για δυο αιτήματα που αφορούν τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο. Προς το παρόν, σε ό,τι αφορά την Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρία Αρενά, οι έρευνες δεν φαίνεται να περνούν σε νέα φάση, με αίτημα άρσης της ασυλίας της.

Η «La Repubblica» προβλέπει ότι αν το όλο θέμα εξετασθεί με γρήγορους ρυθμούς, η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μπορεί να κληθεί να εκφραστεί σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων για τον Ταραμπελά και τον Κοτσολίνο, στις 16 Ιανουαρίου. Παράλληλα, εκτιμά ότι δεδομένης της έκτασης που έχει προσλάβει το σκάνδαλο, δύσκολα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην άρση.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι «τουλάχιστον ένας Ιταλός ευρωβουλευτής, ο Αντρέα Κοτσολίνο, φέρεται να παρενέβη στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την προαγωγή των συμφερόντων του Μαρόκου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν βοηθός του Κοτσολίνο. Ο τελευταίος, όμως, σε δηλώσεις του, έχει τονίσει ότι «δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ευρώ για να δράσει με τρόπο που να αντιβαίνει στις υποχρεώσεις του». Σύμφωνα με την «La Repubblica», όμως, ο Τζόρτζι φέρεται να κατέθεσε ότι “υποθέτει” πως ο Παντσέρι μπορεί να έδωσε χρήματα στον Κοτσολίνο.

«Μπορεί να ζητηθεί και η άρση ασυλίας του Μαρκ Ταραμπελά, ο οποίος ανήκε, με άμεσο τρόπο, στο δίκτυο Παντσέρι», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης. Όσο, τέλος, για τους δυο Ιταλούς κεντροαριστερούς ευρωβουλευτές Αλεσάντρα Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι, τονίζεται ότι «μπορεί οι βοηθοί τους να ήταν μέρος του δικτύου Παντσέρι, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι ίδιοι γνώριζαν ότι πίσω από τον Παντσέρι δεν υπήρχε μια απλή ΜΚΟ, αλλά κράτη- διαφθορείς, τα οποία ήθελαν να εξαγοράσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 5
Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με την Ομάδα Εθνικής Ασφαλείας – Το αίτημα του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ για αμυντική στήριξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να εμπλακεί τις επόμενες ημέρες στον πόλεμο κατά του Ιράν
Τραμπ - Νετανιάχου 28
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ