Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ουκρανία να είναι έτοιμη στα σύνορα με τη Λευκορωσία»

Η Ουκρανία θα πρέπει να «είναι έτοιμη» στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα (11.1.2023) ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λόγω των «ισχυρών δηλώσεων» που κάνει η σύμμαχος της Ρωσίας.

Μετά την επίσκεψη του στην Λβιβ, όπου συζήτησε για την προστασία των συνόρων και την κατάσταση ασφαλείας στη βορειοδυτική Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «συζητήσαμε και τη λειτουργική κατάσταση στο σύνορο με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας και τα μέτρα κατά των υπονομευτικών ενεργειών στα εδάφη αυτά».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι εκτός από τις ισχυρές δηλώσεις δεν βλέπουμε κάτι ισχυρό εκεί, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο στο σύνορο όσο και στις περιφέρειες», εξήγησε για τη Λευκορωσία ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι..

Το Κίεβο έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία πιθανόν να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία για να εξαπολύσει μια νέα χερσαία εισβολή στην Ουκρανία από τον βορρά.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτές τις προειδοποιήσεις στα σχόλιά του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram μετά τη συμμετοχή του σε συνάντηση συντονισμού για θέματα ασφαλείας, όπως την χαρακτήρισε, στην περιφέρεια Λβιβ.

Το γραφείο του προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό με τον Ζελένσκι στη συνάντηση αυτή και ανέφερε ότι ο πρόεδρος συμμετείχε και σε τελετή στη μνήμη των ουκρανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24