Πολιτική

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γαλαζοαίματοι που θα έρθουν στην κηδεία του – Τα μέτρα ασφαλείας

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ισχύσουν τη Δευτέρα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του.

Σύσσωμη η πρώην βασιλική οικογένεια βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ηλικιωμένου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και θα παραστεί στην κηδεία του. Στην Ελλάδα βρίσκονταν εδώ και μέρες τα παιδιά του: Ο γιος του Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, οι οποίοι ούτως ή άλλως κατοικούν στην Αθήνα, οι κόρες του Θεοδώρα και Αλεξία, καθώς και ο τρίτος γιος του, Φίλιππος. 

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα γίνει τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Μητροπολίτης Ιερώνυμου, ενώ θα τα ταφεί στο Τατόι πλάι στους προγόνους του.

Μέλη βασιλικών οικογενειών στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι αδερφές του 82χρονου Γλύξμπουργκ: Η Ειρήνη και η Σοφία, βασιλομήτωρ της Ισπανίας. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο Τατόι, όπου επισκέφτηκαν τον τάφο των γονιών τους.

Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα και δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο.

Ανάλογα θα είναι και τα μέτρα για την ημέρα της κηδείας, αφού δεν αποκλείεται να έρθουν εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών από πολλές χώρες. Εικάζεται ότι ενδεχομένως να έρθει και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ. Ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο είναι να έρθει η αδερφή του βασιλιά Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα. 

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να έρθουν στην Αθήνα οι δύο κόρες της Σοφίας της Ισπανίας, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα, ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα έρθουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Το σίγουρο είναι ότι θα εκπροσωπηθεί η βασιλική οικογένεια της Δανίας, αφού η σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα Μαρία, είναι αδερφή της βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας. Η Μαργαρίτα της Δανίας δύσκολα θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά ο γιος της πρίγκιπας Φρέντερικ είναι πιθανό να έρθει στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να πάρουν τα ανάλογα μέτρα για την προστασία τους, αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες λίστες με όσους αναμένεται να έρθουν στην κηδεία του Γλύξμπουργκ. 

Πλήθος αστυνομικών θα διατεθούν για την προστασία των προσωπικοτήτων από το εξωτερικό, ενώ δρόμοι ενδέχεται να κλείσουν το πρωί της Δευτέρας τόσο γύρω από τη Μητρόπολη όσο και γύρω από το Τατόι. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
28
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
30
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης