Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για πώληση F-16 στην Τουρκία: Παταγώδης αποτυχία του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» των ΗΠΑ κ. Μητσοτάκη

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά η Κουμουνδούρου επιρρίπτει ευθύνες στο Μαξίμου για τα περί πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση (σ.σ. ΗΠΑ)», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία.

Το δελτίο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις – καθόλα πολύτιμες – προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας.

Επιπλέον, αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη.

Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα.

Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο – και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας, σημειώνει, καταλήγοντας, η Κουμουνδούρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά – «Το 2026 να φέρει υγεία, ευημερία, σταθερότητα»
Τα μέλη της αδελφότητας Κεφαλληνίων και Ιθακήδιων έδωσαν συμβολικά στον Νίκο Ανδρουλάκη μία φωτογραφία από το 1995, που εικονίζει μέλη της χορωδίας της αδελφότητας να λένε τα κάλαντα στην ίδια αίθουσα
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης