Πολιτική

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να ανανεώσει τη θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

Την ανανέωση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου αναμένεται να αποφασίσει σήμερα (16.01.2023) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να αποφασίσει την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου για ακόμη έναν χρόνο. 

Η εν λόγω συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων θα γίνει στις 10:30, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα του Documento που αναφέρεται στην καταγγελθείσα παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ με τίτλο: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

Το ζήτημα οδήγησε σε ανακοίνωση και το ίδιο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, που έκανε λόγο για «απολύτως ψεύτικους, συκοφαντικούς, αναπόδεικτους και εκτός πάσης πραγματικότητας» ισχυρισμούς, ενώ συμπληρώνει πως ο κ. Φλώρος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων», που «αγγίζει τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν διαψεύδει «τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση» του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ και «τις καταγραφές για μαύρο χρήμα».

Την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε μέσω της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία, μεταξύ άλλων, ερωτά τον πρωθυπουργό:

«Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;

Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι αιχμές Μητσοτάκη σε Καραμανλή, Βενιζέλο και πολιτικά κόμματα για την αμφισβήτηση θεσμών και Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση μιλά για κλιμακούμενη «επιχείρηση αμφισβήτησης των θεσμών και της δικαιοσύνης» και στο «κάδρο» βάζει και αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κυριάκος Μητσοτάκης 14
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
58
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ