Κόσμος

ΗΠΑ: Απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν και στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς

Περίπου μια ντουζίνα απόρρητα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του Μάικ Πενς, του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ επί Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγουν έρευνα στο σπίτι του στην Ιντιάνα.

Σύμφωνα με το CNN, όπως μεταδίδει η DailyMail, οι δικηγόροι του Μάικ Πενς ανακάλυψαν τα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του στην Ιντιάνα και τα παρέδωσαν στο FBI. Αν και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ισχυριζόταν επανειλημμένα ότι δεν έχει τίποτα τέτοιο στην κατοχή του, οι δικηγόροι του τα βρήκαν στην κατοχή του.

Μάλιστα, ο Μάικ Πενς είχε κατακρίνει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τα δεκάδες απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του, από την εποχή που ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος της χώρας επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει η DailyMail.

Όταν βρέθηκαν τα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ, ο Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι ήταν «ανησυχητικό» γεγονός και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν «δύο μέτρα και δυο σταθμά» στην αντιμετώπιση του νυν προέδρου και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφού το FBI είχε εισβάλλει στο Μαρ-α-λαγκό στη Φλόριντα.

Νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, ο Μάικ Πενς είχε σχολιάσει τον εντοπισμό απόρρητων εγγράφων στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν, λέγοντας στο Fox Business ότι «ο χειρισμός τέτοιου υλικού είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Προφανώς, τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την περίπτωση».

Όπως και να ‘χει, το ζήτημα των απόρρητων εγγράφων είναι ιδιαίτερα λεπτό για τον Τζο Μπάιντεν – ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει εάν τελικά σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024 – αλλά και για τους Δημοκρατικούς γενικότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία από την κακοκαιρία «Benjamin» - Ένας Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην Κορσική
Το θύμα κολυμπούσε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, όταν παρασύρθηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης του ποταμού, που «φούσκωσε» από τις καταιγίδες
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία
Ανάλυση CNN: Η στρατηγική του Πούτιν να χειραγωγεί τον Τραμπ φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των ρωσικών πετρελαϊκών κολοσσών σηματοδοτούν μια στροφή στις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες χαρακτηρίζονταν επί χρόνια από καχυποψία και πολιτικό υπολογισμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Δύο ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας – Αποχώρησαν μέσα σε 18 δευτερόλεπτα
Τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, προκαλώντας την άμεση επέμβαση μαχητικών του ΝΑΤΟ που απογειώθηκαν από την Πολωνία – Το Βίλνιους καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν 5 αμάχους στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας - Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τους δύο γιους της
Η ίδια υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες ζητούσαν επίμονα από την οικογένειά της να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας και επειδή εκείνοι δεν μίλησαν τους πυροβόλησαν
στρατιώτες