Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης (2-5) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι 0-2

Champions League: Οι φάσεις και τα γκολ από τα Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης (2-5) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι 0-2
Reuters

Βραδιά με εννέα τέρματα και μεγάλα “διπλά” για την Ρεάλ Μαδρίτης (απίστευτο 5-2 με ανατροπή επί της Λίβερπουλ) και την Νάπολι (2-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης) στους “16” του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως και φέτος είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Champions League “ποδοπατώντας” την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με 5-2. Την ίδια στιγμή, η Νάπολι έκανε αυτό που μας έχει συνηθίσει φέτος. Έβγαλε ένα εντυπωσιακό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και πέρασε με 2-0 από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Ρεάλ μετέτρεψε το… όνειρο της Λίβερπουλ σε εφιάλτη

Η Λίβερπουλ έζησε το όνειρο μιας μεγάλης νίκης επί της Ρεάλ Μαδρίτης -και μιας εκδίκησης, για τους χαμένους τελικούς στο Champions League- προηγούμενη νωρίς μέσα στο Άνφιλντ με 2-0, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε πολύ καλά πως την “Βασίλισσα” δεν μπορείς ποτέ να την ξεγράφεις.

Η Λίβερπουλ βίωσε έναν άνευ προηγουμένου “εφιάλτη”, με την Ρεάλ Μαδρίτης να την διαλύει με το εκκωφαντικό 5-2 στο “Άνφιλντ” και να αγκαλιάζει την πρόκριση στους “8” του Champions League. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας του Αντσελότι, οι Βινίσιους και Μπενζεμά, που πέτυχαν από δυο γκολ.

Άτυχοι στάθηκαν οι τερματοφύλακες των δυο ομάδων. Κουρτουά και Άλισον -κατά σειρά- έδωσαν… έτοιμα γκολ σε Σαλάχ και Βινίσιους. Η Ρεάλ έκανε το 6/7 απέναντι στη Λίβερπουλ (παρέμεινε αήττητη 6-1-0) στις τελευταίες μεταξύ τους ευρωπαϊκές μάχες, στη βραδιά που ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 44 γκολ στο CL ισοφαρίζοντας τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην κορυφή των Αφρικανών σκόρερ στη διοργάνωση.

Η Νάπολι πέρασε από την Φρανκφούρτη και… έφυγε για 8άδα

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League -για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες που έκανε στο παρελθόν, όταν βρέθηκε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης- έκανε η Νάπολι.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφυγε με το «διπλό» από την Φρανκφούρτη (2-0), χάνοντας ευκαιρίες για να σημειώσει ένα πιο ευρύ σκορ, με αποκορύφωμα το πέναλτι που εκτέλεσε στο 36΄ ο Κβαρατσκέλια κι απέκρουσε ο Τραπ (ήταν το 6ο για τη Νάπολι στο εφετινό Champions League και το τρίτο χαμένο!).

Με το 20ό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην 23η εφετινή του συμμετοχή, ο Βίκτορ Οσιμέν άνοιξε το σκορ στο 40΄, ενώ στο 65΄ ο Ντι Λορέντσο -από την 15η φετινή ασίστ του Κβαρατσκέλια- «έγραψε» το τελικό 2-0. Πλέον, οι πρωτοπόροι της Serie A έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της 15ης Μαρτίου στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στη φάση των «16»:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0

(7΄ Ντίας)

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1

(53΄ Κομάν)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2

(51’ Ζοάο Μάριο πεν., 88’ Νέρες)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0

(63’ Αντεγιέμι)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-5

(4′ Νούνιες, 14′ Σαλάχ – 21′, 36′ Βινίσιους, 47′ Μιλιτάο, 55′, 67′ Μπενζεμά)

Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2

(40′ Όσιμεν, 65′ Ντι Λορέντζο)

Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02

Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις