Κόσμος

Ισραήλ: Έποικος σκότωσε Παλαιστίνιο, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση με βόμβες στη Δυτική Όχθη

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (10.3.2023) ότι Εβραίος έποικος σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδίαζε επίθεση και ήταν οπλισμένος με μαχαίρια και εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε πόλη στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Νωρίς σήμερα το πρωί ένας Παλαιστίνιος τρομοκράτης οπλισμένος με μαχαίρια και εκρηκτικούς μηχανισμούς έφτασε στην περιοχή του (εβραϊκού οικισμού) Ντορότ Ιλίτ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού εντόπισε τον τρομοκράτη και τον πυροβόλησε», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ.

Από την πλευρά του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε από την Cogat, την υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ που είναι αρμόδιο για τις πολιτικές δραστηριότητες στις παλαιστινιακές περιοχές, για τον θάνατο του 21χρονου Αμπντελκαρίμ Μπαντία αλ Σέιχ, ο οποίος σκοτώθηκε αφού «ένας έποικος πυροβόλησε εναντίον του» κοντά στην Καλκίλια, μια παλαιστινιακή πόλη κοντά στη Ντορότ Ιλίτ.

Συγγενείς του 21χρονου δήλωσαν στο Reuters ότι ήταν πιστός μουσουλμάνος, αλλά εξ όσων γνωρίζουν δεν ανήκε σε κάποια ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση. Οι ίδιοι επεσήμαναν ότι ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να κρατά το πτώμα του.

https://twitter.com/HarimauAnatolia/status/1634117377515216896?s=20

Νέα κλιμάκωση της βίας χθες 

Χθες (9.3.2023) το βράδυ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες στο Τελ Αβίβ σε επίθεση που εξαπέλυσε μέλος του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, με τον δράστη να πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Σε ανακοίνωσή της η Χαμάς ανέφερε ότι την επίθεση εξαπέλυσε ένα μέλος του ένοπλου βραχίονά της, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Μόταζ Χαουάζα, 23 ετών, που καταγόταν από την πόλη Νιλίν κοντά στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ επεσήμανε ότι έδωσε εντολή «να αναληφθεί αμέσως δράση για να κατεδαφιστεί το σπίτι του τρομοκράτη».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν στο σπίτι του Μοτάζ Χαουάζα περίπου τα μεσάνυκτα. Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι διεξήγαγε «επιχείρηση» στη Νιλίν και πρόσθεσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που πέταγε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των μελών του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν άνθρωπο. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτός τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής «δύο μέλη της οικογένειας του τρομοκράτη συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στη Σιν Μπετ (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ) για πιο ενδελεχή ανάκριση».

Επίσης χθες το πρωί τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ, σκοτώθηκαν στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς έχουν ανακοινώσει ότι θα πάρουν εκδίκηση για τους θανάτους αυτούς.

Από την αρχή του έτους οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 77 Παλαιστίνιους, μαχητές και πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά. Την ίδια περίοδο 12 Ισραηλινοί πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ένας αστυνομικός και μία Ουκρανή έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3