Πολιτική

Γεωργιάδης: «Εάν σε έχει συγκλονίσει το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση»

Στην σύγκρουση των τρένων που σημειώθηκε στα Τέμπη αναφέρθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (19.03.2023) στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι». 

«Το δυστύχημα στα Τέμπη έδειξε ότι εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος που φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1980», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «εάν σε έχει συγκλονίσει αυτό το δυστύχημα δεν πρέπει να είσαι ενάντια στην αξιολόγηση». Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι δεν υπήρχε σταθμός τηλεδιοίκησης και πώς ρεπορτάζ αποκάλυψε την αλήθεια. 

«Η κονσόλα του σταθμού λειτουργούσε και έπρεπε να ήταν και οι άλλοι δύο εκεί. Ο κόσμος θα είχε σωθεί (…) Πάνω στην τραγωδία παίζονται πολιτικά παιχνίδια για ψήφους» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ως προς την πορεία της Οικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η Ελλάδα στα τρόφιμα είναι η 6η χαμολότερη στην ΕΕ. Το «καλάθι του νοικοκυριού» και το Market Pass βοηθούν τους ευάλωτους».

«Η ΝΔ βρίσκεται στην “τέλεια καταιγίδα”. Πιστεύω ότι οι τρεις πυλώνες του επιτελικού κράτους κατέρρευσαν» επισήμανε ο Νίκος Μπίστης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το κόμμά του Τσίπρα και του Πολάκη» έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης. «Ο Πολάκης είναι φασίστας. Η κεντρώα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φαντασίωση» πρόσθεσε ακόμη, ενώ υπογράμμισε ότι αυτοί που στοχοποιήθηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβαν καμία συγνώμη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπίστης, σημείωσε ότι την πολιτική γραμμή προς το κέντρο την καθορίζουν τα συλλογικά όργανα. «Αυτή η γραμμή ανησυχεί τη ΝΔ». «Η σταλινική Αριστερά έχει παράδοση διαγραφών. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την παράδοση, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία. Ευκαιρία τρίτη δεν θα υπάρξει», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε να εφαρμόζει τις συλλογικές αποφάσεις.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το βιβλίο του
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI