Πολιτική

Κεραμέως για τα πανεπιστήμια: Σε σχέση με το 2019 έχουν περισσότερα χρήματα, πιο πολλούς καθηγητές και μεγαλύτερη εξωστρέφεια

Στην 102η Σύνοδο των Πρυτάνεων η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα παραβρέθηκε η Νίκη Κεραμέως. Στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια κινούνται σε σημαντική ανοδική αναπτυξιακή τροχιά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχε, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «κατά γενική ομολογία, τα πανεπιστήμιά μας – σε σχέση με το 2019 – πλέον έχουν περισσότερα χρήματα, περισσότερες θέσεις καθηγητών, μεγαλύτερη εξωστρέφεια, περισσότερες συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού, μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεως, είναι πολύ μεγαλύτερη η αποκέντρωση».

«Συνολικά, τα πανεπιστήμιά μας κινούνται σε σημαντική ανοδική αναπτυξιακή τροχιά και το υπουργείο είναι εκεί για να τους στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

Απευθυνόμενη στους πρυτάνεις των 24 ελληνικών πανεπιστημίων, έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων κατά την τελευταία τετραετία και ενημέρωσε μεταξύ άλλων, σχετικά με κανονιστικές πράξεις που δημοσιεύονται σχετικά με τα βιομηχανικά διδακτορικά και τους επισκέπτες καθηγητές και ερευνητές.

KERAMEOS  PRYTANEIS

Στο καλό κλίμα μεταξύ των πρυτάνεων, αλλά και της Συνόδου με το υπουργείο Παιδείας, στάθηκε από την πλευρά του ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και προεδρεύοντας της Συνόδου, Ανδρέας Φλώρος. «Υπάρχει διαρκής επικοινωνία στη βάση μιας εποικοδομητικής συζήτησης που μπορεί να βρει λύσεις», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, η αύξηση της χρηματοδότησης είναι «αρκετά σημαντική» για να προχωρούν τα πανεπιστήμια «με μία προοπτική περισσότερο αναπτυξιακή και όχι διαχειριστική της καθημερινότητας». Επιπλέον, ανέφερε ότι συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την υποστελέχωση και χαρακτήρισε «σημαντικές» τις ελλείψεις σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, που παραμένουν. Παράλληλα, σημείωσε οτι η Σύνοδος εκτιμά τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου στην επίλυση του ζητήματος και ζήτησε τη συνδρομή της για να δοθούν κίνητρα για φοιτητική στέγη στις τοπικές – κυρίως νησιωτικές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το ζήτημα της ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών, με την υπουργό να δηλώνει κάθετη ότι οποιαδήποτε δομή προκύψει, θα πρέπει να υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, και τους πρυτάνεις να ζητούν η σχολή να υπάγεται στα πανεπιστήμια που ήδη υπάρχουν.

Τέλος, παράλληλα με τις εργασίες της Συνόδου, δεκάδες εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Κέρκυρας, στο Μαράσλειο, με αφορμή την παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου και της Συνόδου των Πρυτάνεων στο νησί των Φαιάκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26