Κόσμος

Νεπάλ: Αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν πάνω από το αεροδρόμιο της Κατμαντού

Οι αρχές του Νεπάλ έθεσαν σε διαθεσιμότητα τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άρχισαν να διενεργούν έρευνα μετά την αποφυγή σύγκρουσης δυο αεροσκαφών πάνω από το αεροδρόμιο της Κατμαντού. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (24.03.2023), καθώς τα αεροπλάνα περίμεναν στην ουρά για να προσγειωθούν. 

Η σύγκρουση παρ’ολίγον να συμβεί, όπως ανέφεραν οι Αρχές του Νεπάλ, όταν αεροσκάφος της Air India, που περίμενε σε ύψος 19.000 ποδών (5.800 μέτρων), εξαιτίας της μεγάλης κίνησης προς τον αερολιμένα, ξαφνικά έχασε ύψος. Το αεροπλάνο παραλίγο να συγκρουστεί με αεροσκάφος της Nepal Airlines, το οποίο πέταγε σε υψόμετρο 15.000 ποδών (4.572 μέτρων), εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαγκάνατ Νιρούλα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη τη στιγμή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι νεοτέρας», ενώ σχηματίστηκε επιτροπή έρευνας για να εξετάσει τα γεγονότα.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι εστάλη επιστολή στον εποπτικό φορέα των αερομεταφορών της Ινδίας, προκειμένου να διενεργηθεί «έρευνα για πιθανό σφάλμα του πιλότου της Air India».

Η κάθε άλλο παρά επαρκής συντήρηση των αεροσκαφών και η χαλαρότητα στην εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, παρά τις αυστηρές διεθνείς συστάσεις, συνεχίζουν να βαραίνουν τον τομέα των αερομεταφορών της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ, για λόγους ασφαλείας.

Η πιο πρόσφατη αεροπορική τραγωδία στη χώρα των Ιμαλαΐων εκτυλίχθηκε μόλις τον Ιανουάριο, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Yeti Airlines συνετρίβη καθώς προσέγγιζε για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στην Ποχάρα (κεντρικά), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 72 επιβαίνοντες. Επρόκειτο για το χειρότερο δυστύχημα αυτής της φύσης στο Νεπάλ από το 1992.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost