Πολιτική

ΝΔ: Μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού από τη βίλα Ραγκούση το «σπίτι στην Τήνο»

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «έπαυλη στην Τήνο» που την νοικιάζει, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για τη βίλα του κ. Ραγκούση». 

Με τίτλο «Η ΕΠΑΥΛΗ Μητσοτάκη airbnb από το 2014», η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδο της παραθέτει κάποια ερωτήματα σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες του πρωθυπουργού και αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. «Διαθέτει και σήμερα το ακίνητο για τουριστική εκμετάλλευση ο πρωθυπουργός;», «Δηλώθηκαν τα εισοδήματα από την ενοικίαση στο “πόθεν έσχες” και στην Εφορία;», «Την ενοικιάζει ακόμα και σήμερα;», γράφει στο πρωτοσέλιδό της. 

Για το – κατά την εφημερίδα «Δημοκρατία» –  «παραμυθένιο σπίτι των 471,3 τ.μ., με τα 10 δωμάτια, τις 16 κλίνες, την πισίνα και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου», η Νέα Δημοκρατία απάντησε με μια αιχμηρή ανακοίνωση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογική εκστρατεία με όπλα το ψέμα και την τοξικότητα καθώς «επιχειρεί μια μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για τη βίλα του κ. Ραγκούση». 

protoselido dimokratia

Η Πειραιώς σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται στον «μόνιμο στόχο» της, που είναι – όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της – ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένειά του. Αναφέρει μάλιστα ότι «αυτή τη φορά η δήθεν αποκάλυψη» προέκυψε από τον «εκκολαπτόμενο στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία», επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα πολυπαιγμένο θέμα από το παρελθόν: το σπίτι της Τήνου». 

«Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι με προσπάθειες αντιπερισπασμού θα αποφύγουν τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για τον τρόπο που χτίστηκε, αλλά και για το αν δηλώνει και πού τα εισοδήματα των 14.000 την εβδομάδα και τις πληρωμές από τις δεκάδες πλατφόρμες του εξωτερικού ο κ.Ραγκούσης, κάνουν λάθος», αναφέρουν επίσης από τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι «καθαρός ουρανός δεν φοβάται» και ότι ισχύουν τα εξής:

«1) Το σπίτι δεν ανήκει στον Πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

2) Δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για «κοινωνικούς λόγους», όπως η βίλα του κ. Ραγκούση.

3) Το σπίτι ενοικιάζεται για μερικές ημέρες τον χρόνο.

4) Τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην εφορία και στο Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, περισσότερες φορές από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία με τα μόνιμα όπλα του, το ψέμα και την τοξικότητα, επιχειρεί μια μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για τη βίλα του κ. Ραγκούση. Επανέρχεται, λοιπόν, στον μόνιμο στόχο του, τον Πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Αυτή τη φορά η δήθεν αποκάλυψη δεν προέκυψε από τον μετρ του είδους κ. Βαξεβάνη, αλλά από τον εκκολαπτόμενο στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φιλιππάκη και την εφημερίδα “Δημοκρατία”, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα πολυπαιγμένο θέμα από το παρελθόν: το σπίτι της Τήνου.

Η σκοπιμότητα προφανής, αλλά επειδή “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” επισημαίνουμε τα εξής:

1) Το σπίτι δεν ανήκει στον Πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

2) Δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για «κοινωνικούς λόγους», όπως η βίλα του κ. Ραγκούση.

3) Το σπίτι ενοικιάζεται για μερικές ημέρες τον χρόνο.

4) Τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην εφορία και στο Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, περισσότερες φορές από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού.

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι με προσπάθειες αντιπερισπασμού θα αποφύγουν τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για τον τρόπο που χτίστηκε, αλλά και για το αν δηλώνει και πού τα εισοδήματα των 14.000 την εβδομάδα και τις πληρωμές από τις δεκάδες πλατφόρμες του εξωτερικού ο κ.Ραγκούσης, κάνουν λάθος. Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις και θα περιμένουμε μέχρι να δοθούν. Όσο κι αν προσπαθούν να “θολώσουν τα νερά”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένη η Πολιτική Γραμματεία για την τέταρτη φρεγάτα – Καλπάκης, Ζαχαριάδης, Σβίγκου και Θεοχαρόπουλος διαφωνούν με το «Ναι»
Αντίθετη με την απόφαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να πει «Ναι» στην υπερψήφιση της αγοράς...
ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένη η Πολιτική Γραμματεία για την τέταρτη φρεγάτα – Καλπάκης, Ζαχαριάδης, Σβίγκου και Θεοχαρόπουλος διαφωνούν με το «Ναι»
Γιατί ο Χάρης Δούκας στηρίζει τώρα τον Νίκο Ανδρουλάκη και «αδειάζει» τον Παύλο Γερουλάνο
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Χάρης Δούκας έκανε μία έξυπνη κίνηση καθώς με αυτό τον ελιγμό εμφανίστηκε να εκθέτει τον Παύλο Γερουλάνο ενώ αυτός στηρίζει και δεν αμφισβητεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή τον πρόεδρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Νέο ελληνικό μήνυμα σε ΝΑΤΟ και Τουρκία για το πρόγραμμα SAFE – Επαφές Μητσοτάκη με Ρούτε και Μερτς
«Οσο η Τουρκία εξακολουθεί να έχει στο τραπέζι το ζήτημα του casus belli και να αμφισβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στο να ενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα SAFE» είπε ο Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μαρκ Ρούτε 1
Άδωνις Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Έχω ευθύνη ως υπουργός, ανησυχώ – Τον παρακαλώ να μας αφήσει να τον εξετάσουμε
«Έχω ζητήσει από το ΕΚΑΒ κάθε μέρα να του κάνει εξετάσεις βιοχημικές, πίεση, καρδιάς και λοιπά. Ο κος Ρούτσι κάθε μέρα αρνείται», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 14