Κόσμος

Washington Post: 20χρονος λάτρης των όπλων διέρρευσε μέσω Discord τα απόρρητα έγγραφα

Τον άνθρωπο που διέρρευσε τα άκρως απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ «φωτογράφισε» με άρθρο της η Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για έναν 20χρονος που εργάζεται σε στρατιωτική βάση και είναι λάτρης των όπλων. Ο άνδρας αυτός ανήρτησε τις διαβαθμισμένες πληροφορίες σε ομάδα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Discord, στην οποία συμμετέχουν περίπου 24 άνδρες και νεαρά αγόρια που μοιράζονται «την κοινή τους αγάπη για τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τον Θεό», σημείωσε η εφημερίδα.

Η Washington Post δεν αναφέρει το όνομα του προσώπου αυτού και βάσισε το άρθρο της σε συνεντεύξεις με δύο μέλη της ομάδας αυτής του Discord.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του άρθρου. Τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επίσης δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το Discord σε ανακοίνωσή του χθες Τετάρτη είχε επισημάνει ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσημη έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό από το Πεντάγωνο, το οποίο αποτιμά τη ζημιά που έχει προκαλέσει αυτή η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, πιθανόν η χειρότερη εδώ και χρόνια.

Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο OG, τα αρχικά για τις λέξεις Original Gangster. Σύμφωνα με μία από τις πηγές της Post, ο άνδρας αυτός είναι ηλικίας 20 με 25 ετών και πολλά μέλη της ομάδας τον θαύμαζαν.

«Είναι γυμνασμένος, είναι δυνατός, είναι οπλισμένος, είναι εκπαιδευμένος. Σχεδόν όλα όσα μπορείς να περιμένεις από κάποιου είδους τρελή ταινία», δήλωσε ένα μέλος της ομάδας, ο οποίος είναι ανήλικος και μίλησε με την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας του και αφού έλαβε την άδεια της μητέρας του, σύμφωνα με την Washington Post.

Δημοσίευε επί μήνες έγγραφα

Ο “OG” δημοσίευε τακτικά επί μήνες εκατοντάδες σελίδες εγγράφων τα οποία είχε φωτογραφίσει στη στρατιωτική βάση όπου εργάζεται, σημείωσε η εφημερίδα, η οποία πρόσθεσε ότι το πρόσωπο που της παρείχε αυτές τις πληροφορίες αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποια βάση πρόκειται.

Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι ο “OG” περνούσε «μέρος της ημέρας του μέσα σε μια εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας όπου απαγορεύονταν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές» και «εργαζόταν ακατάπαυστα επί ώρες για να φωτογραφίσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προκειμένου να τα μοιραστεί με τους φίλους του στο Discord», έγραψε η εφημερία.

Κάποιες πληροφορίες ήταν πολύ ευαίσθητες και διαβαθμισμένες «NOFORN», το οποίο σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθούν σε ξένους, σημείωσε η Washington Post.

Μετά τη διαρροή αυτή, που μοιάζει να είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, φωτογραφίες ευαίσθητων εγγράφων αναρτήθηκαν στο Discord και άλλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένου του 4Chan, του Telegram και του Twitter.

Οι υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούν τη διαρροή προκειμένου να εκτιμήσουν το πλήγμα που έχει προκαλέσει στην εθνική ασφάλεια και τις σχέσεις με συμμαχικές της χώρες, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Χάος με δεκάδες καθυστερήσεις πτήσεων σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο – Τεράστιες ουρές στο check-in
Εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα check-in, μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τα συστήματα σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο
Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές
16
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς 1