Κόσμος

Βέλγιο: Διαδηλωτές υποδέχτηκαν με κατσαρόλες και τηγάνια τον Μακρόν στη Σύνοδο της Βόρειας Θάλασσας

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν βρήκε την ησυχία του ούτε στο Βέλγιο από τους διαδηλωτές που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότητσης στη Γαλλία.

Ο πρόεδρός της Γαλλίας πήγε στην Οστάνδη του Βελγίου για τη Σύνοδο Κορυφής της Βόρειας Θάλασσας. Κι εκεί, όμως, ο Εμανουέλ Μακρόν βρήκε το μπελά του από διαδηλωτές που τον περίμεναν με τηγάνια και κατσαρόλες.

Περίπου 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα (24.4.2023) στην Οστάνδη του Βελγίου για να «υποδεχτούν» τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαστε εδώ» φώναζαν οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους Γάλλοι, που συγκεντρώθηκαν στην Οστάνδη του Βελγίου για να αποδοκιμάσουν τον Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας μαζί τηγάνια και κατσαρόλες.

Κρατώντας λάβαρα του ακροαριστερού γαλλικού κόμματος NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) και της «Επίθεσης», μιας συλλογικότητας πολιτών από τη Λιλ, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 16:00, λίγο πριν από την αναμενόμενη άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν, σε μια γέφυρα που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης του Βελγίου.

«Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, έστω κι αν δεν θέλει ο Μακρόν», φώναζαν ρυθμικά, χτυπώντας κατσαρόλες και μικρά τηγάνια.

Περίπου 20 αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβασή τους στη γέφυρα. «Σύνταξη στα 60, θα αγωνιστούμε για να τη διαφυλάξουμε», ήταν ένα άλλο σύνθημα που ακούστηκε.

https://twitter.com/brouillonzero/status/1650501138012160001?s=20

Επιτροπή μη υποδοχής

«Θέλαμε να οργανώσουμε μια επιτροπή μη υποδοχής του Μακρόν. Πολλοί σύντροφοι συνελήφθησαν στον δρόμο, πολλοί υποβλήθηκαν σε ελέγχους, κατασχέθηκαν οι κατσαρόλες τους και τους ζήτησαν να έρθουν μόνο εδώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν, μια 37χρονη ακτιβίστρια και εκπρόσωπος της «Επίθεσης».

«Παραμένουμε εδώ, θα δώσουμε στον Μακρόν να καταλάβει ότι δεν θα υποχωρήσουμε, ότι δεν θέλουμε τη μεταρρύθμισή και την πολιτική του», πρόσθεσε η ακτιβίστρια, η οποία έφτασε στην Οστάνδη από τη Λιλ, που απέχει μόλις 90 χιλιόμετρα.

Η σύνοδος της Οστάνδης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, έχει ως στόχο να επισφραγίσει την κοινή φιλοδοξία των ηγετών να αυξήσουν την παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα ώστε να επιταχυνθεί η απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
6
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ