Επιχειρήσεις

Ε. Βρεττού CEO Attica Bank: Η νέο εποχή για την τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει

Τη νέα εποχή της Attica Bank που έχει ήδη ξεκινήσει και η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 473,34 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνει, καθώς και την προοπτική δημιουργίας ενός ακόμη ισχυρότερου τραπεζικού πυλώνα, περιέγραψε η κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της τράπεζας στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VIII.

Η κυρία Βρεττού τόνισε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και ικανοποιημένοι που το φιλόδοξο πλάνο αναδιάταξης και εξυγίανσης της Attica Bank βρήκε ανταπόκριση σε παλαιούς και νέους μετόχους και ελπίζουμε ότι θα τους δικαιώσουμε», ευχαριστώντας τους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν την περίοδο αυτή.

Θετικό τρίμηνο

Η επικεφαλής της Attica Bank σημείωσε ότι οι πελάτες ήδη εμπιστεύονται την τράπεζα, βλέπουν ότι κάτι αλλάζει και αυτό έχει φανεί από την πιστωτική επέκταση που αυξάνεται και προ της επιτυχία της ΑΜΚ, από τη ρευστότητα που ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις και από το γεγονός ότι «έχουμε καταφέρει για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το πρώτο τρίμηνο του 2023 να παρουσιάζει κέρδη σε επίπεδο προ προβλέψεων».

Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ανάγκες στην αγορά και τις επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται πλήρως από το τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι η τράπεζα έχει ήδη ετοιμάζει μια σειρά εναλλακτικών προϊόντων τόσο στο κομμάτι των ψηφιακών υπηρεσιών όσο και σε εναλλακτικά προϊόντα σε συνεργασία με τρίτους φορείς, όπως π.χ. επιμελητήρια, αλλά και εταιρείες του εξωτερικού που έχουν επιλέξει να συνεργαστούν με την Attica Bank για την ελληνική αγορά. «Θέλουμε να γίνουμε η τράπεζα πρώτης επιλογής για τις επιχειρήσεις του μικρομεσαίου χώρου, όχι απλώς να είμαστε μια μη συστημική τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά.

EleniVrettou Papak

Φιλόδοξο πλάνο

Για τη δημιουργία ενός νέου, υγιούς τραπεζικού ιδρύματος που θα προκύψει από τη συνένωση της Attica Bank με την Παγκρήτια, του 5 ου τραπεζικού πόλου, η κυρία Βρεττού σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο πλάνο, για το οποίο υπάρχει ο οδικός χάρτης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. Η ίδια ανέφερε «οι προκλήσεις για εμάς δεν σταματάνε με την ολοκλήρωση της αύξησης, ίσα ίσα έχουμε έναν πολύ μεγαλύτερο δρόμο μπροστά μας για να εξυγιάνουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας».

Όπως εξήγησε δεν μπορούν οι δύο τράπεζες να συνεχίσουν με δείκτες κόκκινων δανείων 65%. «Πρέπει να δείξουμε και προς τους μετόχους και προς τις εποπτικές αρχές ότι βαίνουν μειούμενοι οι δείκτες σε επίπεδα που θα είναι αποδεκτά και συγκρίσιμα με τις υπόλοιπες τράπεζες. Κυρίως όμως, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις συνέργειες που υπάρχουν τόσο στο εμπορικό κομμάτι, με νέα προϊόντα, καλύτερη εξυπηρέτηση και διαδικασίες, όσο και στο πλαίσιο κόστους. Μια τέτοια τράπεζα μπορεί να είναι κερδοφόρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς