Κόσμος

Σουδάν: Παρατείνεται για 72 ώρες η ανθρωπιστική εκεχειρία

Ο στρατός του Σουδάν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την παραστρατιωτική RSF για παράταση για 72 ώρες της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (30.04.2023).

Ο στρατός του Σουδάν ανέφερε ότι παρόλο που οι αντάρτες είχαν σκοπό να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ορισμένες τοποθεσίες, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αντάρτες θα τηρούσαν την κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα το απόγευμα, ένας εκπρόσωπος των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) είχε ανακοινώσει την παράταση της εκεχειρίας. «Σε απάντηση διεθνών, περιφερειακών και τοπικών εκκλήσεων, ανακοινώνουμε την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών και κατοίκων και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους και να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ζούμε από θαύμα, μας βοήθησε ένας μουσουλμάνος» – Τι λένε οι Ελληνίδες που σώθηκαν από τη φρίκη του Σουδάν

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τότε που η μακροχρόνια μάχη για την εξουσία μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF εξελίχθηκε σε σύγκρουση στις 15 Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λεκορνί παραμένει πρωθυπουργός στη Γαλλία μέχρι την Τετάρτη – «Ο Μακρόν θα αναλάβει τις ευθύνες του» λέει το Ελιζέ
Ο Γάλλος πρόεδρος του ζήτησε να οριστικοποιήσει μια «πλατφόρμα δράσης και σταθερότητας» για να εξέλθει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο - Σύμφωνα Le Figaro, ο Λεκορνί είπε στον πρόεδρο ότι δεν θέλει να συνεχίσει ως πρωθυπουργός
Εμανουέλ Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
7
Λίβανος: Δύο νεκροί σε αεροπορικό πλήγμα – Το Ισραήλ δηλώνει ότι σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ανώτατου στελέχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2024. Το σιιτικό κίνημα επιβεβαίωσε την απώλεια ενός από τα τοπικά του μέλη
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο
Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Γάζα
Αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών συναντήθηκαν στο Σαρμ ελ Σέιχ για να συζητήσουν μια σταδιακή κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων, υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα