Κόσμος

Το Ιράν έχει εκτελέσει 209 ανθρώπους το 2023 σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Το Ιράν έχει εκτελέσει 209 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει αυτό το γεγονός «αποτρόπαιο» και κάλεσε το Ιράν να σταματήσει αυτή την τακτική.

“Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ εξέφρασε σήμερα απογοήτευση για τον τρομακτικά υψηλό αριθμό εκτελέσεων αυτό τον χρόνο στο Ιράν”, είπε στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στη Γενεύη η Ραβίνα Σαμντασάνι.

“Κατά μέσον όρο από την αρχή του χρόνου εκτελούνται δέκα άνθρωποι την εβδομάδα στο Ιράν καθιστώντας το μια από τις χώρες με τις περισσότερες εκτελέσεις ετησίως”, τόνισε η ίδια προσθέτοντας ότι οι περισσότερες αφορούν αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
14
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 23