Κόσμος

Αλβανία: Άνοιξαν οι κάλπες στη Χειμάρρα – Κανονικά υποψήφιος ο Μπελέρης

Το πρωί της Κυριακής (14/5) άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, με τον προφυλακιστέο Φρέντι Μπελέρη να παραμένει υποψήφιος δήμαρχος.  

Mε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ξεκαθάρισε πως ο Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χειμάρρας, διαψεύδοντας τον αποκλεισμό του.

«Απαντώντας στο ενδιαφέρον εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Διονυσίου Φρέντι Πέτρου Μπελέρη, που στηρίζεται από τον συνθέσεις Postke Flone, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διευκρινίζει ότι όσον αφορά τον εκλογικό κώδικα, όπως και ο νόμος αριθ. 133/2015 “Περί διασφάλισης της ακεραιότητας των προσώπων που εκλέγονται, διορίζονται ή ασκούν δημόσια καθήκοντα”, συνεχίζει να είναι υποψήφιος και το όνομά του παραμένει στο ψηφοδέλτιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τιράνων.

Ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε μήνυμα μέσα από το κατάστημα κράτησης στα Τίρανα προς τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν, τονίζοντας πως «ψηφίζουμε για την πατρίδα μας»: 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η συσπείρωση στην ομογένεια είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό το ότι έχουν έρθει ομογενείς από κάθε άκρη, κάθε γωνιά του πλανήτη, προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, από την Αυστραλία, ακόμα και από την Αμερική.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 ώρα Αλβανίας (8 ώρα Ελλάδος). Τριάντα έξι είναι τα εκλογικά τμήματα στην Χειμάρρα, δύο βρίσκονται στο κέντρο της περιοχής, ενώ η εκλογική διαδικασία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι πρώτες ολοκληρωμένες εκτιμήσεις αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι συλλήψεις έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρωτοβουλία Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας για συνομιλίες με Ιράν - 10 νεκροί στο Ισραήλ πάνω από 200 τραυματίες
Το Ιράν χτύπησε πολλές κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ισοπεδώνοντας κτίρια - Ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ - Το Τελ Αβίβ στόχευσε σε εγκαταστάσεις πυρηνικών στο Ιράν
Διασώστες βγάζουν από κατεστραμμένα κτίρια γυναίκες
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7