Πολιτική

Εκλογές 2023 – Σταϊκούρας: Με την ψήφο των πολιτών θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά

Ως επιβεβαίωση της θετικής πορείας, της αναπτυξιακής δυναμικής και των ευοίωνων προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε σήμερα (15.05.2023) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε δήλωσή του για τις προβλέψεις της Κομισιόν, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι «η χώρα μας, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τις αυξημένες αβεβαιότητες στο διεθνές περιβάλλον, εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο την τριετία 2022-2024. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή αναβαθμίζει αισθητά τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία φέτος, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθεί με υπερδιπλάσιο ρυθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα εμφανίζεται πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στις επενδύσεις για την τριετία 2022-2024, με διψήφια, μάλιστα, άνοδο των επενδύσεων και για το 2022. Επενδύσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό παράγοντα αύξησης του ΑΕΠ της χώρας μας τα επόμενα χρόνια».

Προσθέτει δε, ότι «ακόμη, η ανεργία στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί τα επόμενα χρόνια, μετά και τη σημαντική συρρίκνωσή της τα τελευταία έτη, εν μέσω σταθερής βελτίωσης της αγοράς εργασίας και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης». Ενώ, «σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωσή του σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου τόσο το 2023 όσο και το 2024, ενώ η καταναλωτική δαπάνη προβλέπεται να υποστηριχθεί από τις αυξήσεις μισθών, οι οποίες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα οδηγήσουν σε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων από το 2024».

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για ουσιαστική βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, αναφερόμενη τόσο στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2022- νωρίτερα των εκτιμήσεων- όσο και στη δραστική μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Μάλιστα, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα σημειώσει υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα το 2023 και το 2024, τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της όσο και σε σχέση με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

Στη δήλωσή του, ο υπουργός καταλήγει λέγοντας ότι «όλα τα ανωτέρω πιστοποιούν τη μεθοδική και αποτελεσματική κοινή προσπάθεια όλων -κοινωνίας και πολιτείας- να ισχυροποιήσουμε την ελληνική οικονομία, εν μέσω μεγάλων εξωγενών προκλήσεων, και να καταστήσουμε τη χώρα μας ολόπλευρα πιο ισχυρή. Προσπάθεια την οποία είμαι βέβαιος ότι, με την ψήφο των πολιτών την προσεχή Κυριακή, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά, ακόμα πιο αποτελεσματικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
8
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 143
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 49