Κόσμος

Η ατάκα Μπάιντεν στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που άφησε άναυδο τον Ερντογάν, σύμφωνα με Τουρκάλα δημοσιογράφο

Μία ημέρα μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Hürriyet”, Χαντέ Φιράτ, μετέδωσε στο CNN Turk αποκλειστικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών.    

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία και θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να γίνουν νέες συζητήσεις για τα σιτηρά. 

handeFirat

Όπως υποστήριξε η Τουρκάλα δημοσιογράφος, ο Τζο Μπάιντεν – αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Ερντογάν- του είπε χαρακτηριστικά: “Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιη η παρέμβαση της Δύσης σε βάρος σας”. Σε αυτό το σημείο, η Χαντέ Φιράτ σχολίασε ότι στο άκουσμα αυτής της ατάκας “κοιτάζονταν μεταξύ τους στην τουρκική αντιπροσωπεία”. Ο Μπάιντεν – σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ- είπε στη συνέχεια ότι “θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει ο όρος της Σουηδίας στο Κογκρέσο”.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα