Κόσμος

Τουρκία – Μεχμέτ Σιμσέκ: «Στόχος η μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφια ποσοστά» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεχμέτ Σιμσέκ παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο υπουργό Νουρεντίν Νεμπατί. 

Στις πρώτες δηλώσεις του ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιμσέκ, φρόντισε να χρησιμοποιήσει λέξεις… κλειδιά για τις αγορές, τονίζοντας ότι “βασικός στόχος της κυβέρνησής μας είναι η αύξηση της κοινωνικής ευημερίας. Την επόμενη περίοδο, κύριος στόχος μας θα είναι η διαφάνεια, η θέσπιση δημοσιονομικής πειθαρχίας για βιώσιμη υψηλή ανάπτυξη και η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών. Είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, να μειώσει ξανά τον πληθωρισμό σε μονοψήφια ποσοστά μεσοπρόθεσμα.

Η κύρια πολιτική μας θα είναι να στηρίξουμε την Κεντρική μας Τράπεζα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν”.

Και πρόσθεσε: “Ο μεγαλύτερος βοηθός μου θα είναι το πολύτιμο προσωπικό του υπουργείου μας. Το Υπουργείο Οικονομικών ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή με το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και το εξειδικευμένο προσωπικό του. Είναι σημαντικό κάθε βήμα που κάνουμε και κάθε απόφαση που παίρνουμε να ενισχύει το καθήκον και τη σταθερότητα της χώρας μας”.

 

Κατά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής, δεν πέρασε απαρατήρητο το “ωχ” που έκανε ο Νεμπατί, κοιτάζοντας με νόημα τον Σιμσέκ, ο οποίος θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost