Κόσμος

Wagner: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δημιούργησε το τέρας που τώρα τον δαγκώνει, λέει ο Ζοζέπ Μπορέλ

«Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει. Το τέρας ενεργεί εναντίον του δημιουργού του», τόνισε σήμερα (26.06.2023) ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία μετά από την ανταρσία της Wagner, ότι «δεν είναι καλό να βλέπεις ότι μία πυρηνική δύναμη σαν τη Ρωσία, μπορεί να μπει σε μία φάση πολιτικής αστάθειας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Τέλος επισήμανε ότι «το (ρωσικό) πολιτικό σύστημα δείχνει ότι είναι εύθραυστο και η στρατιωτική δύναμή του ραγίζει. Πρόκειται για σημαντική συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Ήρθη το «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που είχε επιβληθεί στη Μόσχα

Εν τω μεταξύ, ήρθη σήμερα το «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που είχε επιβληθεί το Σάββατο στη Μόσχα και την περιφέρειά της μετά την ανταρσία που εν τέλει ματαιώθηκε της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Αίρουμε όλους τους περιορισμούς που συνδέονται με την εφαρμογή του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», σημείωσε ο Σομπιάνιν σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ευχαριστώντας τους κατοίκους για «την ψυχραιμία και την κατανόησή» τους.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα ανακοίνωση των τοπικών γραφείων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι το καθεστώς αυτό ήρθη επίσης στην περιφέρεια Βορονέζ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή επισήμανε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «σταθερή».

«Καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» επιβλήθηκε το Σάββατο σε τρεις περιοχές της Ρωσίας, καθώς μισθοφόροι της Βάγκνερ κινούνταν προς την Μόσχα, ανταλλάσσοντας πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του