Κόσμος

Ο Τραμπ δεν τα κατάφερε – Απορρίφθηκε η αγωγή του κατά του CNN που ζητούσε αποζημίωση 475 εκατ. δολάρια

Την αγωγή για δυσφήμιση που είχε καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου CNN και με την οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 475 εκατομμυρίων δολαρίων απέρριψε ο ομοσπονδιακός δικαστής της Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε το CNN επειδή χρησιμοποιούσε την έκφραση «Το Μεγάλο Ψέμα» για να αναφερθεί στους ισχυρισμούς του ότι ο Τζο Μπάιντεν του «έκλεψε» τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2020. Υποστήριζε ότι με αυτόν τον τρόπο το κανάλι επιχειρούσε να τον «κηλιδώσει» παραλληλίζοντάς τον με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον ναζισμό.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο δικαστής Ράαγκ Σίνγκαλ, ο οποίος είχε διοριστεί σε αυτήν τη θέση από τον ίδιο τον Τραμπ, απέρριψε την αγωγή κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του CNN δεν ήταν δυσφημιστικές επειδή εξέφραζαν την άποψή του καναλιού.

«Η χρήση της έκφρασης “Το Μεγάλο Ψέμα” για την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος εκ μέρους του Τραμπ δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ κηρύσσει τη γενοκτονία των Εβραίων ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας ανθρώπων. Το δικαστήριο θεωρεί απεχθείς και αποκρουστικές τις ναζιστικές αναφορές στον πολιτικό διάλογο (από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται). Όμως η κακή ρητορική δεν συνιστά δυσφήμιση όταν δεν περιέχει πραγματικά ψευδείς δηλώσεις», ανέφερε στο σκεπτικό του ο δικαστής.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το «Μεγάλο Ψέμα» είναι μια άμεση αναφορά στην τακτική που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ και η φράση αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ο αγών μου».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος διατηρούσε τεταμένες σχέσεις με μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN και η εφημερίδα New York Times, τα οποία αποκαλούσε συστηματικά «fake news» (ψευδείς ειδήσεις).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Αεροσκάφος της JetBlue Airlines
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.