Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει 204 τ. χλμ. στο νότο

Σχεδόν 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας από τα στρατεύματα της Ρωσίας στα ανατολικά και τα νότια την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της αντεπίθεσής τους, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν τώρα ανακαταλάβει από τη Ρωσία 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο από τότε που άρχισαν να ασκούν μεγάλες πιέσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στις αρχές του περασμένου μήνα, δήλωσε η υφυπουργός της Ουκρανίας, Μαλιάρ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ανακατέλαβαν 2 τετραγων. χιλιόμετρα την περασμένη εβδομάδα στο μέτωπο του Μπαχμούτ, ανεβάζοντας το σύνολο των εδαφών που έχουν ανακαταληφθεί εκεί στα 37 τετραγ. χλμ από τότε που ξεκίνησε η αντεπίθεση.

Στον νότο, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς τις πόλεις Μπερντιάνσκ και Μελιτόπολη, η ίδια δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ανακατέλαβαν 12,6 τετραγ. χλμ την περασμένη εβδομάδα.

Τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να επιτεθούν σε δύο βόρεια μέτωπα κοντά στο Κουπιάνσκ και το Λιμάν, αλλά δεν κατάφεραν να τα διασπάσουν, δήλωσε η Μαλιάρ.

«Οι δυνάμεις άμυνάς μας συγκρατούν με σθένος τα στρατεύματα του εχθρού», δήλωσε.

Το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη «στριμώχνει» το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα – Σε δύσκολη θέση ο Νετανιάχου
Οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωποι με λιμό με τους αεροπορικοούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες να σκοτώνουν τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
Πληροφορίες ότι το Ισραήλ ετοιμάζει μεγάλο «χτύπημα» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Η αποκάλυψη ήρθε λίγο καιρό αφού η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Ιράν προκειμένου να κλειστεί συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Πυρηνικές εγκατασάσεις
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «Χρυσό Θόλο» κόστους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Θα προστατεύει τις ΗΠΑ από πυραυλικές επιθέσεις ακόμη και από το διάστημα
Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανικός θόλος θα είναι ακόμη καλύτερος από αυτόν του Ισραήλ και στο έργο θα συμμετάσχει και ο Καναδάς
Ντοναλντ Τραμπ
4