Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με Ζαχαριάδη στη «μάχη» για τον δήμο Αθηναίων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι τελικά ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει τη «μάχη» για το «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Η σημερινή διαδικασία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα διεκδικήσει το «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων εξελίχθηκε σε ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκο Φίλη, αφότου ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς αποχώρησε από την κούρσα.

Η Πολιτική Γραμματεία είπε «όχι» στην υποψηφιότητα Παππά, με 25 κατά και 14 υπέρ, και στη συνέχεια το «θρίλερ» παίχτηκε ανάμεσα στους κκ. Ζαχαριάδη και Φίλη. 

Τελικά επικράτησε ο κ. Ζαχαριάδης με 17 θετικές ψήφους έναντι 15 για τον κ. Φίλη. Τα λευκά ήταν 7. 

Θετικά προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου – Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Θετικά προσκείμενη προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη είναι και η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσης, στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live: Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές: «Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη όσο την εμπιστευόσασταν εσείς επί πρωθυπουργίας Τσίπρα»
Λίγες ώρες μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συζήτηση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη θα επικεντρωθεί στην υπόθεση των υποκλοπών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης 5
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16