Κόσμος

Τουρκία: Σείεται η Μαλάτια από συνεχείς σεισμούς – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Στην Τουρκία νέος σεισμός, ο τέταρτος σε τρεις ημέρες και ο τρίτος σήμερα (12.8.2023), έπληξε την επαρχία Μαλάτια στα νοτιοανατολικά της χώρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, αλλά προκαλώντας ανησυχία στον πληθυσμό μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου που άφησε πίσω του 50.000 νεκρούς.

Η επαρχία της Μαλάτια στην Τουρκία συγκλονίσθηκε σήμερα από τρεις σεισμούς μεγέθους 4,8, 4,5 και 4,2 Ρίχτερ, έπειτα από τον σεισμό των 5,3 βαθμών της Πέμπτης στην ίδια περιοχή.

«Δεν υπάρχει αρνητική εξέλιξη. Ούτε ευτυχώς κατάρρευση κτιρίου», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χουλουσί Σαχίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου, «ο μισός πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την περιοχή, τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί ζημίες. Οσοι παραμένουν στεγάζονται σε κοντέινερ, ευτυχώς», δήλωσε ο Μεχμέντ Τσινάρ, δήμαρχος του Γεσίλιουρτ, όπου εντοπίσθηκε το επίκεντρο των σημερινών σεισμών, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Τρομοκρατημένοι από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και προτιμούν να μένουν στο ύπαιθρο, στα πάρκα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

 

Ο σεισμός του Φεβρουαρίου, μεγέθους 7,8 βαθμών στην ίδια περιοχή, κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 200.000 κτίρια σε ένδεκα επαρχίες και στην γειτονική βόρεια Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν