Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η συνάντηση με Τσεφέριν, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Τι θα συζητηθεί για την οπαδική βία

Ύστερα από τα θλιβερά γεγονότα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη (16.8.2023) με τον επικεφαλής της UEFA αλλά και με ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ της χώρας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Čeferin) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Βρούτσης.

Τι θα συζητηθεί

Η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας γενικότερης κυβερνητικής προσπάθειας οι χούλιγκανς και η οπαδική βία να μείνουν εκτός γηπέδων και αθλητισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για δομικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη της οπαδικής βίας και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις ώστε να αλλάξει ολοκληρωτικά η φιλοσοφία των γηπέδων.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος για τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. χειρίστηκε το θέμα των Κροατών χούλιγκανς με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες – και μετά την εσωτερική έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας – αναμένονται νέες αποφάσεις για μετακινήσεις ή και αποπομπές υψηλόβαθμων αστυνομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή