Πολιτική

Πέθανε ο Αθανάσιος Ξαρχάς, πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Αθανάσιος Ξαρχάς, πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας  Δημοκρατίας. Είχε διατελέσει υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Αθανάσιος Ξαρχάς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών την Τετάρτη, 30 Αυγούστου. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Φθιώτιδας, αλλά και υπουργός Εμπορίου επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Αθανάσιος Ξαρχάς γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1931 στον Παλαμά Φθιώτιδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλος της νεολαίας της ΕΡΕ, εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την περίοδο 1977 – 1981.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία σε πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 1981 έως το 1993, ενώ διετέλεσε υπουργός Εμπορίου από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 1991 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

XARHAS ATHANASIOS  LAMIAREPORT

Στις 9 Οκτωβρίου 1991 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι τέλος Οκτωβρίου 1993. Υπήρξε, επίσης, αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (1985 – 1989) και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (1989 – 1990).

XARHAS ATHANASIOS  LAMIAREPORT

Με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μάικλ Σωτήρχο, ο οποίος είναι στο κέντρο της φωτογραφίας

Ήταν παντρεμένος με την Ιουλία Ξαρχά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Νάνσυ, από τα οποία ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια.

Η κηδεία του Αθανάσιου Ξαρχά θα γίνει την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 42