Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ

Την παραίτησή του από την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας έκανε γνωστή σήμερα Δευτέρα (4.9.2023) ο Ολέκσιι Ρέζνικοφ, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα τον αντικαταστήσει έπειτα από σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει την εικόνα του υπουργείου.

«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου στον Ρουσλάν Στεφαντσούκ, πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter (πλατφόρμα Χ) ο Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο οποίος διατέλεσε στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας από τον Νοέμβριο του 2021.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό και να εργαστώ για τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους 22 μήνες, την πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Ολέκσιι Ρέζνικοφ στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του Ολέκσιι Ρέζνικοφ:

https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1698588926854692952

Στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ζελένσκι επεσήμανε χθες Κυριακή ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η αντικατάσταση του υπουργού πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και είναι απίθανο να μην υποστηριχθεί από την πλειοψηφία. Ο Ζελένσκι είπε ότι αναμένει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει επίσης τον διορισμό του Ουμέροφ.

Ο 41χρονος πρώην βουλευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είναι Τάταρος από την Κριμαία και τέθηκε επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ευαίσθητες διαπραγματεύσεις εν καιρώ πολέμου, για παράδειγμα για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1