Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μιας ώρας λόγω μεγάλης συμμετοχής, 21:00 κλείνουν οι κάλπες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στις κάλπες των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πήρε επίσημα παράταση η ψηφοφορία ως τις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Συμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (20.00)  έχουν ψηφίσει 135.000 άτομα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου περιμένει έξω από τα εκλογικά τμήματα. 

Οι ουρές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε μια ώρα παράταση στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από όσους έχουν ψηφίσει, το 30% έκανε σήμερα εγγραφή προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Τα νέα μέλη ανέρχονται στις 35.000. Από το εξωτερικό έχουν ψηφίσει 1.000 άτομα. 

syriza ekloges Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση ανέφερε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα θα ήταν γνωστά γυρω στις 10 το βράδυ, αλλά με την παράταση της διαδικασίας θα υπάρχει καθυστέρηση.

syriza ekloges

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Δρόσος ανέφερε ότι δόθηκε οριζόντια παράταση στην ψοφοφορία για μία ώρα με τις κάλπες αντί στις 8 να κλείνουν στις 9. Σύμφωνα με τον ίδιο πριν τις 11 το βράδυ δεν θα υπάρχει κάποια εκτίμηση για το αποτέλεσμα.

«Σήμερα ήταν για εμά πολύ ευχάριστη ημέρα, αιφνιδιαστήκαμε κακώς γιατί είχαμε και άλλα στοιχεία για τη συμεμτοχή στην ψηφοφορία. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να δοθεί παράταση, ενώ έχουν καταμετρηθεί 130.555 ψήφοι, χωρίς να είναι ενσωματωμένοι σε αυτόν τον αριθμό οι ψηφοφόροι του εξωτερικού.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, είναι μία επιτυχία της δημοκρατικής λειτουργίας. Παρατηρήθηκαν, επίσης, νέα μέλη που ξεπέρασαν το 30%, ήτοι στα 30.000 νέα μέλη στο κόμμα. Από το εξωτερικό, την ίδια ώρα, έχουν ψηφίσει 1.100 πολίτες πριν από μία ώρα. Την παράταση τη δώσαμε οριζόνται, καθώς ο κανονισμός προβλέπει πως αν υπάρχουν ουρές, πρέπει να ζητηθεί και, αν χρειαστεί, να δοθεί.

Η εκτίμηση για την ώρα του αποτελέσματος δεν θα γίνει νωρίτερα από τις 23:00, ενώ το πρώτο αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό με το σχετικό δείγμα», ανέφερε ο Δρόσος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο θέατρο «Παλλάς» ο Νίκος Ανδρουλάκης: Παρακολούθησε την παράσταση για τον Αντώνη Καλογιάννη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε τη μουσική παράσταση προς τιμήν του μεγάλου ερμηνευτή και, σε ανάρτησή του, εξήρε τη συμβολή του στο πολιτικό και έντεχνο ελληνικό τραγούδι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την παράσταση για τον Αντώνη Καλογιάννη (Πηγή φωτογραφίας: Facebook
Ο Θάνος Πλεύρης απαντά στη Διεθνή Αμνηστία για τα κέντρα επιστροφής μεταναστών: Eίμαι πλέον σίγουρος για την ορθότητά τους
Η τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των συζητήσεων που έχει ανοίξει για την ενίσχυση των επιστροφών και τη λειτουργία των λεγόμενων return hubs
Πρόσφυγες και μετανάστες
ΠΑΣΟΚ: Αιχμές Δούκα και Διαμαντοπούλου για «φύρδην μίγδην» διεύρυνση που «μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα»
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει ένα καθαρό αξιακό πλαίσιο, ενώ η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να αγνοηθούν τα όρια της πολιτικής ηθικής
Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία αρχείου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ