Κόσμος

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Προσαγωγή του Ισραηλινού πρέσβη που διαμαρτυρήθηκε για την ομιλία του Ιρανού προέδρου Ραΐσι

Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όταν ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, άρχισε να περιφέρεται στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενος για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν.   

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, κρατούσε τη φωτογραφία της Μαχσά Αμίνι, η οποία δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από την Αστυνομία Ηθών του Ιράν, διότι δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της, και έγραφε “Οι Ιρανές αξίζουν την ελευθερία τώρα!”.

presvisIsrael presvisIsrael

Το προσωπικό ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον συνέλαβε και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ερντάν δήλωσε ότι ο ΟΗΕ έφτασε σε «ένα νέο ηθικό χαμηλό» δίνοντας βήμα στον Εμπραχίμ Ραΐσι, τον οποίο χλεύαζε ως “κακό δολοφόνο”.

“Ενώ ο χασάπης της Τεχεράνης μιλάει στον ΟΗΕ και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα, εκατοντάδες Ιρανοί διαμαρτύρονται έξω, φωνάζοντας και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ξυπνήσει και να τους βοηθήσει”, είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες:  Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν