Πολιτική

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Προς συμφωνία για το μεταναστευτικό στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη

Προς συμφωνία για το μεταναστευτικό στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, φέρονται να οδεύουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (20.09.2023), στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

«Το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα – βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές από τη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα». Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο προσφυγικό μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι, όμως που δε σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. «Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες της Κρήτης θα συναντηθούν στις 17:00 με τον Κωστή Χατζηδάκη στην Αθήνα
Στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Κωστή Χατζηδάκη θα είναι παρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας
Αγρότες έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Νίκος Ανδρουλάκης: Το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης για τους αγρότες και το «καρφί» για τον Τσίπρα
«Μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν υπάρχει κοινή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν υπάρχουν Μεσσίες, υπάρχουν οράματα, προγράμματα και σχέδια»
Νίκος Ανδρουλάκης