Πολιτική

Δημοτικές εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, να κερδίσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης (04.10.2023) το εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος έχει λάβει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Οι δυο τους είχαν αρχικά μία ολιγόλεπτη συνάντηση εντός του εκλογικού κέντρου και ακολούθως ο πρωθυπουργός στάθηκε στη συνεργασία με τον δήμαρχο λέγοντας πως «αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις όπως ξέρετε τα τελευταία 4 χρόνια. Σήμερα, όμως, έχουμε κάθε λόγο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που κουβαλάει μεν χρόνιες δυσκολίες και προβληματικές υποδομές, αλλάζει όμως και αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αλλάζει μέσα από σημαντικές δημόσιες επενδύσεις οι οποίες γίνονται. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σήμερα το μεσημέρι μαζί με τον δήμαρχο στην υπογραφή λειτουργίας και συντήρησης του νέου μετρό που θα λειτουργήσει μέσα στο 2024».

Πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του πως «δεν είναι σήμερα η ώρα να μιλήσω για τις σημαντικές επενδύσεις που δρομολογούνται σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης για να αλλάξει όψη η Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσω, όμως, για τις πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται. Μια Θεσσαλονίκη που μπορεί να προσελκύει ξένους επενδυτές. Μια Θεσσαλονίκη που μετατρέπεται σε επιχειρηματικό πόλο ολόκληρων των Βαλκανίων και ταυτόχρονα σε ένα κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που οραματιζόμαστε».

Στη συνέχεια και με την ιδιότητα του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ζήτησε από τα στελέχη της παράταξης «να αφήσουμε στην άκρη αυτή τη στιγμή τις όποιες πίκρες, που αναπόφευκτα πάντα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μια τετραετή δύσκολη διακυβέρνηση. Να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο, να κερδίσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα που έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη μέρα. Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δήμαρχο».

Κατά την άφιξη του στο εκλογικό κέντρο, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, υποψήφιους του ψηφοδελτίου «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και ψηφοφόρους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η μάχη για τις υποκλοπές: Το σχέδιο της ΝΔ για να «μπλοκάρει» την Εξεταστική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ
«Οι πολίτες τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους και, από εκεί και πέρα, η δικαστική του διερεύνηση προχωράει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ολομέλεια της Βουλής
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 92
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή