Κόσμος

Πρόταση – πρόκληση Φιντάν: Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας πριν λυθεί το Κυπριακό

Τη συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο πρότεινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, μετά τη συνάντησή του με τον αποκαλούμενο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου.

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρότεινε να γίνει μια συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο πλευρές, στα πρότυπα της συμφωνίας Ισραήλ – Λιβάνου, προτού βρεθεί πολιτική λύση στο Κυπριακό.

«Το να περιμένουμε την τελική λύση στο νησί προκειμένου να επωφεληθούμε από τους ενεργειακούς πόρους της ανατολικής Μεσογείου δεν είναι επωφελές ούτε για την περιοχή ούτε και για τον κόσμο», δήλωσε ο Φιντάν.

Κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία ότι δεν συνεργάζεται με την τουρκοκυπριακή πλευρά για να βρεθεί λύση στο ζήτημα του νησιού και επανεπιβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα.

Από την πλευρά του ο λεγόμενος υπουργός του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα που υποστηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ ελληνικό νησί στην ιστορία του.

«Η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί ποτέ μια πρόταση για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Βλέπουν τους εαυτούς τους ως κυρίαρχους του νησιού και δεν θέλουν να συνεργαστούν», δήλωσε προκλητικά ο Ερτουρούλογλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης