Πολιτική

Γεραπετρίτης: Έτοιμοι για γέφυρα για τους εκπατρισθέντες από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ εάν μας ζητηθεί

«Βρίσκομαι σε μία διαρκή, ανοικτή επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό των Εξωτερικών της Αρμενίας, έτσι ώστε να συντονίζουμε τις δράσεις και να παρέχουμε στη χώρα του όποια βοήθεια εκείνος κρίνει αναγκαία. Η Ελλάδα, από  την πρώτη στιγμή  διατέθηκε  να υποδεχθεί εκπατρισθέντες από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να παρέχει την οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια». Αυτό ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα συναντήσει τον Αρμένιο Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να συντονιστεί η δράση» στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου στην Πράγα  και πρόσθεσε πως  « η  Ελλάδα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη και διαθέσιμη, έτσι ώστε να υποδεχθεί τους ανθρώπους οι οποίοι υφίστανται αυτή την βάσανο και τη βία» .

Η στάση της Ελλάδα, τόνισε  ο υπουργός «θα παραμείνει σε μια στάση συμμάχου ιστορικού συνοδοιπόρου και αλληλέγγυου στα όσα ανθρωπιστικά καταστροφικά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα ηγείται «στην διεθνοποίηση του ζητήματος  της Αρμενίας  σε διεθνών fora, ιδίως δε στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως «η  ελληνική εξωτερική πολιτική διέπεται από αρχές και οι αρχές αυτές είναι η πίστη και η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες του ανθρωπισμού. Αυτές θα υπηρετήσουμε απαρέγκλιτα και σε αυτές θα σταθούμε»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμηλές οι προσδοκίες για την τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα Κατεχόμενα αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή
«Αν υπάρχει ζήτημα έντασης από την άλλη πλευρά (την Τουρκία) μένει να φανεί» σημείωσε η ίδια πηγή μιλώντας για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν
Υπουργείο Εξωτερικών 1
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη – Μαζί τους και η Μελάνια
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης Ηνωμένων Εθνών
Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Κυριάκος Μητσοτάκης / Ντόναλντ Τραμπ / Μελάνια Τραμπ 59
Το ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς Άγκυρα για άρση του casus belli και η συνάντηση με τον Ερντογάν που αναβλήθηκε επ' αόριστον
Η αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη - «Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι αυτός της διπλωματίας, όχι της "γλώσσας των όπλων"», τόνισε
Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: «Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli» – «Το Ισραήλ κινδυνεύει να αποξενωθεί από τους συμμάχους του»
«Η Τουρκία πρέπει να άρει την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας που είναι μαύρο σύννεφο πάνω από τις σχέσεις μας» - «Καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
92