Πολιτική

Δημοτικές εκλογές 2023 – Δυτικός Τομέας Αθηνών: Σε 4 δήμους η εκλογή δημάρχου θα κριθεί στον δεύτερο γύρο

Σε τέσσερις δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών οι δημοτικές εκλογές θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις δήμους υπήρξε ανανέωση της εμπιστοσύνης για τους νυν αιρετούς.

Την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες οι δημότες σε: Αιγάλεω, όπου θα αναμετρηθούν ο Λάμπρος Σκλαβούνος που λαμβάνει το 37,60% των ψήφων με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Γκίκα που συγκεντρώνει ποσοστό 24,73%, Ίλιον, στο οποίο ο Νίκος Ζενετος με 39,92% θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου με 32,30%.

Πετρούπολη, τον δημαρχιακό θώκο της οποίας θα διεκδικήσουν ο νυν δήμαρχος Στέφανος Βλάχος που συγκεντρώνει το 36,43% των ψήφων και ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος που λαμβάνει ποσοστό 28,76%.
Χαϊδάρι, όπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Ντηνιακός με 31,22% θα αναμετρηθεί ή με τον προηγούμενο δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο που λαμβάνει 27,31% ή με τον Άρη Πανόπουλο, ο οποίος συγκεντρώνει μέχρι τώρα το 26,30% των ψήφων.

Την επανεκλογή τους από αυτή την Κυριακή εξασφάλισαν οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με 77,70%, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Γιώργος Σταύρος Τσίρμπας με 63,03% και Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος που εξασφαλίζει ποσοστό 46,86%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: «Πήραμε 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς επιτελικό κράτος»
«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος της χώρας με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία οποιασδήποτε οικονομίας στον κόσμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 5ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους»
58
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 6
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
6