Κόσμος

Μπομπ Μενέντεζ: Κατηγορίες πως λειτουργούσε ως πράκτορας της Αιγύπτου

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Νέα μπλεξίματα για τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ καθώς του ασκήθηκε δίωξη από τις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε μια συνωμοσία με σκοπό να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται στο αναθεωρημένο κατηγορητήριο που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Συνολικά οι κατηγορίες σε βάρος του Μπομπ Μενέντεζ είναι τέσσερις και η δίκη του για διαφθορά έχει προσδιοριστεί για τον επόμενο Μάιο.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν, δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου να ασκήσουν επιρροή ή να παρέμβουν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου υπέρ τριών επιχειρηματιών από το Νιου Τζέρσι αλλά και για να βοηθήσουν την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο Μενέντεζ ήταν μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε μέχρι να επιλυθούν οι δικαστικές περιπέτειές του. Σύμφωνα με τη νέα κατηγορία, ενεργούσε εκ μέρους Αιγύπτιων αξιωματούχων του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών, χωρίς να έχει δηλωθεί εκ των προτέρων ως «ξένος πράκτορας» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ένας από τους συγκατηγορουμένους του, ο επιχειρηματίας Ουαέλ Χάνα, κανόνισε να συναντηθεί ο γερουσιαστής με Αιγύπτιους αξιωματούχους οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να εγκρίνει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα τους. Σε αντάλλαγμα ο επιχειρηματίας έβαλε τη Ναντίν Μενέντεζ στο μισθολόγιο της εταιρείας του.

Ο Μενέντεζ, η σύζυγός του και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι επιχειρηματίες Ουαέλ Χάνα, Χοσέ Ουρίμπα και Φρεντ Ντάιμπς, έχουν δηλώσει αθώοι σε όλες τις κατηγορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ