Κόσμος

Πολωνία: Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα

Παραδόθηκε στην αστυνομία, ο άνδρας που είχε σκαρφαλώσει σε ένα μνημείο και απειλούσε να πυροδοτήσει μια βόμβα στην πλατεία Πιλσούντσκι της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Polsat News μετέδωσε ότι γύρω στις 14.30 (ώρα Ελλάδας) ο άνδρας κατέβηκε από το μνημείο, έβγαλε το μπουφάν του και παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Πολωνίας, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια. Δεν είναι σαφές αν είχε μαζί του κάποια βόμβα. 

Ένας αστυνομικός είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να μην πλησιάσει την πλατεία γιατί «υπήρχε βόμβα» όμως ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας που ρωτήθηκε από το πολωνικό πρακτορείο PAP δεν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας απείλησε να ανατιναχθεί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Χ διακρίνεται ο δράστης, σκαρφαλωμένος στο μνημείο Σμολένσκ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του 2010, όταν σκοτώθηκαν 96 άνθρωποι μεταξύ των οποίων ο τότε πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και η σύζυγός του Μαρία.

Ένας πελάτης στο κοντινό ξενοδοχείο Sofitel, που βλέπει στην πλατεία, είπε ότι τους ζήτησαν να φεύγουν από το κτίριο μόνο από την πίσω πόρτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το αρχηγείο της πολιτοφυλακής Basij στην Τεχεράνη και τις φυλακές Εvin όπου κρατούνται αντίπαλοι του καθεστώτος του Ιράν
Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης χτυπήθηκαν και πάλι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό, ενώ πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά κάνουν λόγο για πλήγμα με στόχο τον δρόμο που οδηγεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 4 λεπτά