Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντιδράσεις από την κίνηση της ομήρου να δώσει το χέρι στους τρομοκράτες της Χαμάς

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η κίνηση της Ισραηλινής ομήρου να δώσει το χέρι της σε έναν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή της.

Τα πλάνα κάνουν το γύρο του κόσμου και έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διστάζουν να σχολιάσουν την πράξη της ηλικιωμένης Ισραηλινής, με τις αναρτήσεις στα social media να είναι πολλές και οι αντιδράσεις μεγάλες.

Η Ισραηλινή αρχικά είπε ότι χτυπήθηκε από τη Χαμάς κατά τη μεταφορά της στη Γάζα, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για καλή μεταχείριση από τους τρομοκράτες.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο σύζυγοι των γυναικών που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας εξακολουθούν να είναι όμηροι μαζί με άλλους 220 ανθρώπους.

 

Η Λίφσιτς φέρεται να γύρισε και να είπε «shalom» που σημαίνει ειρήνη, καθώς έβγαιναν από τη Γάζα.

«Πέρασα από κόλαση, δεν πιστεύαμε ούτε ξέραμε ότι θα φθάναμε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους, καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα έξω από το νοσοκομείο του Τελ Αβίβ όπου μεταφέρθηκε μετά την απελευθέρωσή της.

Με αδύναμη όψη, η Λίφσιτς είπε πως την έβαλαν πάνω σε μοτοσικλέτα και την μετέφεραν από το κιμπούτς της στη γειτονική Γάζα.

«Όταν ήμουν πάνω στη μοτοσικλέτα, το κεφάλι μου ήταν στην μία πλευρά και το υπόλοιπο κορμί μου στην άλλη πλευρά. Οι νεαροί με χτύπησαν στον δρόμο. Δεν μου έσπασαν τα πλευρά, αλλά πονούσα και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω».

Από τότε που έφθασε στη Γάζα, είπε πως οι απαγωγείς της την οδήγησαν μέσα σε σήραγγες, τις οποίες συνέκρινε με ιστό της αράχνης, και τη μεταχειρίστηκαν καλά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν: «Ευπρόσδεκτη η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν αν έχει στόχο μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία»
«Δεν υπάρχει ειδική απαγόρευση για τη μετακίνηση του Ρώσου προέδρου και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην ΕΕ» διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Αποκάλυψη Reuters: Η κυβέρνηση Άσαντ μετέφερε κρυφά δεκάδες χιλιάδες σορούς σε μυστική τοποθεσία στη Δαμασκό για να σβήσει τα ίχνη δολοφονιών
Η επιχείρηση μεταφοράς σορών από την Κουτάιφα σε μια άλλη κρυφή τοποθεσία ονομάστηκε «Επιχείρηση Μετακίνηση της Γης» και διήρκεσε από το 2019 έως το 2021 - Δεκάδες χιλιάδες οι θαμμένοι
Ο μηχανικός Ahmed Ghazal πλησιάζει μια τρύπα που, όπως είπε, προοριζόταν να γίνει μυστικός μαζικός τάφος από την κυβέρνηση Άσαντ κοντά στην πόλη Dhumair της Συρίας 2
«Μας συμφέρει η πώληση των μαχητικών Eurofighter στην Τουρκία» λέει o Γερμανός ΥΠΕΞ
Σημείωσε επίσης ότι «η Τουρκία είναι ένας βασικός στρατηγικός εταίρος για εμάς στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», επισημαίνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες συνεχίζονται»
Μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon 5