Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Καμπανάκι» του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Το ΔΝΤ εκφράζει την ανησυχία του για την απώλεια ζωών στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και τους βομβαρδισμούς στην Γάζα, και προειδοποιεί ξανά για την παγκόσμια οικονομία.

Σε διάσκεψη επενδυτών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανέφερε πως «αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, συμβαίνει σε μια περίοδο που η ανάπτυξη είναι βραδεία και τα επιτόκια είναι υψηλά και το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους έχει αυξηθεί εξαιτίας του κορονοϊού και του πολέμου», δήλωσε.

«Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς πλήττει ήδη τις οικονομίες των γειτονικών χωρών», επεσήμανε επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Δείτε τις γειτονικές χώρες: την Αίγυπτο, το Λίβανο, την Ιορδανία, όπου οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές», τόνισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Αυτό που βλέπουμε είναι περισσότερη νευρικότητα σε έναν ήδη νευρικό κόσμο» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ. «Υπάρχουν χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό και η αβεβαιότητα είναι αρνητική για τις τουριστικές ροές», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τους ειδικούς κινδύνους για την περιφέρεια, η ίδια υπογράμμισε πως «οι επενδυτές θα διστάσουν να πάνε στις χώρες αυτές, το κόστος της ασφάλισης -αν θέλετε να μεταφέρετε εμπορεύματα- θα αυξηθεί και υπάρχει επίσης κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων σε χώρες οι οποίες έχουν ήδη υποδεχθεί πολλούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011