Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 100 νεκροί στην Δυτική Όχθη μέσα σε 18 μέρες σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους

101 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από Ισραηλινά πυρά εδώ και 18 μέρες όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, μετά δηλαδή την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Γάζα.

Η ένταση στη Δυτική Όχθη ήταν οξυμένη ήδη πριν το ξέσπασμα των νέων συγκρούσεων, με τακτικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων και αύξηση των επιθέσεων Ισραηλινών εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων. Ο πόλεμος στη Γάζα ενέτεινε ακόμη περισσότερο την ένταση.

Εξάλλου από τις 7 Οκτωβρίου ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ έχει σκοτωθεί στη διάρκεια επιχείρησης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη συνολικά πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά, όπως επεσήμανε το υπουργείο Υγείας.

Τρεις από αυτούς στη Τζενίν, διευκρίνισε από την πλευρά του το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, επιβεβαίωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στον τομέα αυτό, μετά τη ρήψη «εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας εκρηκτικών μηχανισμών». Στην ανακοίνωση ο στρατός δεν αναφέρθηκε σε θύματα.

Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Καλκίλια, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, και ένας ακόμη στην Καλάντια, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία