Κόσμος

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ απέλυσε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, απέλυσε μέλος της κυβέρνησης που ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ο λόγος για τον πρώην Κοινοβουλευτικό Ιδιωτικό Γραμματέα της Υπουργού Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Μισέλ Ντόνελαν, τον βουλευτής των Τόρις, Πολ Μπρίστοου, ο οποίος είπε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς αυτό κάνει το Ισραήλ πιο ασφαλές ή πράγματι κάνει οτιδήποτε καλύτερο».

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Ζητήθηκε από τον Πολ Μπρίστοου να εγκαταλείψει τη θέση του στην κυβέρνηση μετά από σχόλια που δεν συνάδουν με τις αρχές της συλλογικής ευθύνης».

Στο μεταξύ, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης είναι «πορείες μίσους».

Η Σουέλα Μπράβερμαν είπε ότι δεν θα διστάσει να αλλάξει τους νόμους για την τρομοκρατία «εάν υπάρχει ανάγκη» προκειμένου να καταπολεμηθούν «τα απεχθή κακόβουλα στοιχεία» μετά από περιστατικά στη χθεσινή μαζική διαδήλωση όπου ακούστηκαν διαδηλωτές που φώναζαν «για τη διαγραφή του Ισραήλ».

Η κ. Μπράβερμαν επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια «αυξανόμενη» τρομοκρατική απειλή ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, αλλά είπε ότι το εθνικό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής δεν θα αυξηθεί επί του παρόντος από σημαντικό, που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή, σε σοβαρό, που σημαίνει ότι κρίνεται πολύ πιθανό.

Τα σχόλια της έγιναν αφότου ο Ρίσι Σούνακ προήδρευσε έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra με υπουργούς, αστυνομία και αξιωματούχους ασφαλείας για να αξιολογήσουν την απειλή από την εγχώρια τρομοκρατία και τις μυστικές υπηρεσίες ότι «Ιρανοί πράκτορες μπορεί να δημιουργούν αναταραχή στη Βρετανία πυροδοτώντας διαδηλώσεις υπέρ της Γάζας» αναφέρει η Telegraph.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
11
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2