Κόσμος

Μέση Ανατολή: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε το ταξίδι στη Ρωσία

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 15 Νοεμβρίου, αναγκάστηκε να «αναβάλει» το ταξίδι αυτό, ανέφερε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Κατόπιν αιτήματος των παλαιστινιακών αρχών, η επίσκεψη αναβάλλεται», ανέφερε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάς αναμενόταν στις 15 Νοεμβρίου.

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι ρωσικές αρχές αναφέρθηκαν πολλές φορές στην επικείμενη επίσκεψη του Αμπάς, χωρίς όμως να διευκρινίσουν την ακριβή ημερομηνία.

Σύμφωνα με τον Μπογκντάνοφ, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι «η παρούσα κατάσταση είναι δύσκολη και ο πρόεδρος Αμπάς δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή». Σημείωσε όμως ότι οι επαφές θα συνεχιστούν «μέσω τηλεφώνου».

Παραδοσιακά, η Ρωσία διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως και με πολλές χώρες της περιοχής, όπως με τη Συρία, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ κατά Τζέιμς Κόμι: «Διεφθαρμένος αστυνομικός ο πρώην διευθυντής FBI» – Κάλεσμα δολοφονίας μου το «86 47»
«Το “86” είναι όρος της μαφίας που σημαίνει “σκοτώστε τον”», έγραψε στη νέα του ανάρτηση - Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην διευθυντής του FBI
REUTERS
Τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση είναι ένας 45χρονος Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στη Σομαλία
Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο