Ελλάδα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παλαιστίνη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για την Παλαιστίνη.

Αρχικά οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη.

Κυρίαρχα συνθήματα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ήταν τα: «Στη Γάζα χτυπάει του κόσμου η καρδιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί».

Στο συλλαλητήριο απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορχόμ ενώ ομιλητής από το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής ήταν ο Γιώργος Στεφανάκης.

Στο συλλαλητήριο διαβάστηκε μήνυμα του Μοχάμεντ Αμανάντι, Επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη.

Οι συγκλονιστικές περιγραφές των παιδιών

Ιδιαίτερη στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν δύο μικρά παιδιά, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, μιλώντας στα αραβικά και τα ελληνικά, περιέγραψαν τη ζωή των παιδιών στη Γάζα κάτω από την ισραηλινή κατοχή, ενώ μίλησαν και για τις ελπίδες τους λέγοντας: «Ελπίζουμε να έχουμε μια πατρίδα στην οποία θα ζούμε ειρηνικά, να πηγαίνουμε στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, σε οικογενειακές και σχολικές εκδρομές, να ζωγραφίζουμε κάτω από δέντρο έναν καθαρό ουρανό και έναν λαμπερό ήλιο, μια χώρα στην οποία θα ζούμε με ασφάλεια και χωρίς φόβο».

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ξεκίνησε με τον ύμνο της Παλαιστίνης που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1981 μετά από αίτημα του ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιάσερ Αραφάτ, στην τότε επίσκεψή του στην Ελλάδα, ενώ η μουσική σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη εγκρίθηκε αργότερα από την παλαιστινιακή Βουλή, ώστε να αποτελέσει τον επίσημο ύμνο του Παλαιστινιακού Κράτους όταν επιτευχθεί η επίσημή ίδρυσή του.

Στη συναυλία στο Σύνταγμα πήραν μέρος οι: «Ρωμιοσύνη», «Υπεραστικοί», Διονύσης Τσακνής, «Kollektiva», «Magic De Spell», «Κοινοί Θνητοί», Ρίτα Αντωνοπούλου και «Ρεβάνς».

«Σας ευχαριστούμε για τη στάση σας και τη μεγάλη σας συγκέντρωση» τόνισε  ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιουσέφ Ντορχόμ και χαιρέτισε όλα τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Παράλληλα, μετέφερε και τους «θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό» λέγοντας: «Η Παλαιστίνη, η Γάζα, όλος ο παλαιστινιακός λαός σας ευχαριστεί για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά σας».

Sillalitirio pame palaistini

Sillalitirio pame palaistini

Sillalitirio pame palaistini

Sillalitirio pame palaistini

Συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από σωματεία και φορείς στην Αθήνα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Sillalitirio pame palaistini

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 22
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ιεράπετρα που καίει σε τρία μέτωπα: Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα - Στα 8 χιλιόμετρα επεκτείνεται ο πύρινος εφιάλτης
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή - Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενήθηκε κόσμος
Φωτιά Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
11