Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης και Χάρης Δούκας θα συναντηθούν την Πέμπτη 16/11

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Δούκα θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον νέο δήμαρχο αναφορικά με τα δέντρα στα Εξάρχεια και τα έργα για τον σταθμό του μετρό.

Το Μαξίμου πάντως ξεκαθάρισε πως τα έργα για το μετρό στα Εξάρχεια θα γίνουν κανονικά: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης σε καμία από τις κεντρικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών και συνολικά το μετρό και, ειδικά, το μετρό στα Εξάρχεια. Ως προς το περιβαλλοντολογικό σκέλος, το σκέλος των δέντρων έχει δώσει πλήρη αναφορά η ανάδοχη εταιρεία για το πώς θα γίνει η μεταφύτευση των δέντρων. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Θεωρώ ότι η θέση αυτή που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας σε κεντρικά ζητήματα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία, μας ενδιαφέρει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, μας ενδιαφέρουν οι καλύτερες υποδομές, τα περισσότερα μεγάλα έργα, δεν πρόκειται να κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Μαρινάκης.

Η πλευρά του Χάρη Δούκα δεν άφησε χωρίς απάντηση τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και πηγές από το περιβάλλον του νέου δημάρχου τόνισαν πως «θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μαρινάκη ότι η θέση του κ. Δούκα είναι σαφής. Θέλουμε και μετρό και δέντρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όπως επιθυμούν οι Αθηναίοι πολίτες. Οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του κ. Δούκα, και μάλιστα πριν ακόμα εκείνος αναλάβει καθήκοντα, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα».

Η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές είχε ξεκινήσει πριν μερικές εβδομάδες με την Βασιλίσσης Όλγας με τον Χάρη Δούκα να ζητά να αποδοθεί τουλάχιστον μια λωρίδα στην κυκλοφορία και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη να απαντά πως έχουν βρεθεί κρίσιμα αρχαιολογικά ευρήματα στον ευρύτερο χώρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
Θύελλα αντιδράσεων κατά της Hellenic Train για την απόλυση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια
«Ο Κώστας Γενιδούνιας απολύεται παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για τα ''εγκληματικά λάθη'' του Κώστα Καραμανλή» επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train 5
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 3
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 13