Κόσμος

Μέση Ανατολή: Κατάρ σε Ισραήλ και Χαμάς – «Αδράξτε την ευκαιρία για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων»

Το Κατάρ έστειλε και πάλι μήνυμα σε Ισραήλ και Χαμάς να «αδράξουν την ευκαιρία» που τους προσφέρει η μεσολάβησή του ώστε να επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων.

«Η επιδείνωση» της κατάστασης στον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δυσχεραίνει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζεντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ανσάρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντόχα.

«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρξει άλλη ευκαιρία για τις δύο πλευρές πέρα από αυτή τη μεσολάβηση», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί έτσι ως «θα δούμε μια αχτίδα ελπίδας» που θα σηματοδοτεί την έξοδο από αυτήν τη «φρικτή κρίση».

Την Δευτέρα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «υπεκφεύγει» στις συνομιλίες για την απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων. Σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Άμπου Ομπέιντα, ανέφερε ότι το Κατάρ καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των (Ισραηλινών) ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 200 παιδιών και 75 Παλαιστίνιων που κρατούνται «σε φυλακές του εχθρού».

Το Ισραήλ «ζήτησε την απελευθέρωση 100 (ομήρων), εμείς ενημερώσαμε τους μεσολαβητές ότι θα μπορούσαμε να τους απελευθερώσουμε εάν κηρυσσόταν πενθήμερη εκεχειρία, δηλαδή κατάπαυση του πυρός και παροχή βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους παντού στη Λωρίδα της Γάζας – αλλά ο εχθρός υπεκφεύγει», πρόσθεσε.

Ο Αλ Ανσάρι απέφυγε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, όμως είπε ότι η χώρα του διατηρεί μια ελπίδα ότι θα επιτύχει την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία